Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. 

Czy ktoś z szanownych tu specjalistów posiada coś takiego, co można by nazwać detailngowym EDC ?? Zastanawiam się czy można złożyć jakiś mały zestaw do "szybkiego" ogarnięcia wnętrza auta podczas, gdy druga połowa wydaje moje ciężko zarobione dolary. 

Posted

APC, pędzelek, fibry, może jakiś dressing ale wątpię. Ja mam płyn do szyb, na robaki i UWC do felg jakby mi się trafiło na bezdotyk jechać.

Posted

Coś do bonnetu, w razie rozlanej kawy, Interior QD, dwie czy trzy fibry. Płyn do szyb. Do środka powinno wystarczyć na codzień, a najlepiej obejrzyj film Nowickiego i wszystko będzie jasne

Posted
9 godzin temu, 19bart83 napisał:

Witam. 

Czy ktoś z szanownych tu specjalistów posiada coś takiego, co można by nazwać detailngowym EDC ?? Zastanawiam się czy można złożyć jakiś mały zestaw do "szybkiego" ogarnięcia wnętrza auta podczas, gdy druga połowa wydaje moje ciężko zarobione dolary. 

Hah dokładnie takie coś zmontowałem 🙂

Torba meguiars najmniejsza, różne nowe fibry i pędzelek. Z chemii: płyn do szyb 250ml, cleaner do wnętrza mam w schowku 250 ale jest drugi mocniejszy 50ml, QD Koch FSE 250ml. Mam w butelkach 50ml bilt hambera autofoam, jakiś inny oprysk, szampon i ech2o. Do tego pusty opryskiwacz 100ml. Jakiś dressing i aplikator mikrofibrowy.

W schowku pod podłogą bagażnika mam butelkę 1L z atomizerem w którą mogę sobie rozrobić własny oprysk, wiadro składane liquid elements, rękawicę i ręcznik do ususzania.

Miejsca nie zajmuje. Mogę w dowolnym miescu z wodą w miarę ogarnąć auto. Zależało mi na czymś kompaktowym i nie wożeniu dużych pojemności. Wszystko razem to może 2kg. Torba jest lekka i można ją wyjąć włożyć rzepem przyczepić.

Tu koledzy wrzucali fajne zdjęcia takich apteczek 🙂

• Lubię to 1