Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jak dbacie lub jak powinno się dbać o rękawice do mycia auta z mikrofibry? Latem wiadomo sporo roboty wykona za nas słońce, a zimą? Od niedawna posiadam produkt od Microfiber Madness i trochę szkoda by mi było zniszczyć poprzez nieumiejętne suszenie czy oczyszczenie. Niby najprościej byłoby uprać razem z fibrami, no ale mi chodzi o regularne dbanie po każdym umyciu. Możne wystarczy wrzucić na grzejnik w domu po wypłukaniu pod bieżącą wodą?

Posted

Mikrofibry i grzejnik to podobno słabe połączenie. Ja po myciu samochodu opłukuję wodą z węża największy brud, potem wrzucam do pralki 40 stopni 600 obrotów. Po praniu suszę na suszarce i ci więcej. Zastanawiam się nad płynem do prania fibr - pewnie nabędę od Good Stuffa albo ADBLa wkrótce.

Posted

Również ją mam, do tej pory suszyłem na suszarce, aczkolwiek do środka wsadzałem małego twardego pada bo z zewnątrz była sucha a wewnątrz wilgotna. 

Suszy ktoś może rękawice w suszarce? Nie zniszczy tej gąbki wewnątrz? 

Posted

Suszy ktoś może rękawice w suszarce? Nie zniszczy tej gąbki wewnątrz? 

Ja suszę wszystko w suszarce (prócz padów). Jakiejś szczególnej degradacji nie zauważyłem, a odpada rozczesywanie, bo wszystko wychodzi z niej puszyste i miękkie jak kaczuszka.

I'm back motherlovers!

Posted

Co mycie leci z fibrami do pralki tylko rękawicę wcześniej myję ręcznie mydłem i wypłukuję. Płyn do fibr od SG. Pranie zwykle 40/1000. Co któryś raz 60/1000. Rękawice raz na jakiś czas przeczesuje szczotką tangle deezer i to fajnie "zmiękcza" czy rozplątuje. Suszą się powietrzem na zwykłej suszarce. Nic się nie dzieje. Jak masz twardą wodę to pierz z octem.

Posted

Po każdym myciu suszę i po osuszeniu wyczesuje szczotką do psa. Co któreś uzycie piorę razem z fibrami i ręcznikami