Łukasz Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Eeeee tam, poczekaj z nim z miesiąc i wtedy zobaczymy
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Partner forum Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Łukasz, Też jestem ciekaw trwałości, ale do końca jej pewnie nie sprawdzę no maksymalnie miesiąc bo już inne w kolejce do testu się ustawiają Ale jakby efekt utrzymał się na tak wysokim poziomie 1,5 miesiąca to dla mnie wystarczy
Łukasz Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 To nałóż trochę więcej tego stuff'u na auto - ja swego czasu miałem na swoim chyba z 16 wosków
MetalMagnes Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 ja swego czasu miałem na swoim chyba z 16 wosków na samej klapie
Łukasz Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Maska (4), dach (4), nadkola przednie (4), drzwi kierowcy i pasażera (4) i można powiedzieć daszek nad klapą tylną (1) czyli nawet 17
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Partner forum Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Łukasz, Jedyne co mógłbym zrobić to położyć na jednej stronie jeden wosk a na drugiej drugi bo bardziej zależy mi na wyglądzie a nie na trwałości a patrząc z bliska na efekt po wosku wydaje mi się zawsze mniej więcej taki sam dopiero patrząc na całe auto z pewnej odległości i i w różnym oświetleniu widać różnice w wosku, więc w moim przypadku aplikowanie kilku wosków na jedną stronę mija się z celem.
Łukasz Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 A my sprawdzaliśmy też trwałość więc ilość miała znaczenie
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Partner forum Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Łukasz, Dokładnie przy trwałości takie mikstury są ok
AST_KRK Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Stosował może ktoś MEGUIARS QUIK DETAILER na wosk dodo blue velvet? Można go uzywać w tym połączeniu.
Moderator krd Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Mozna uzywac smialo.
Donatel Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2013 O kurde, ale kotlet Jak już jest odgrzany, to skorzystam z okazji i od razu spytam. QD Megsa (nie UQD) nadaje się jako poślizg dla glinki w połączeniu z wodą, proporcje powiedzmy 1:3 ?? Czy jednak lepiej dać szampon albo sama woda? W moim przypadku glinka ValetPRO Yellow.
malkolm Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2013 przecież megsowy QD jest sprzedawany wraz z glinką w zestawie więc chyba się nadaje jako poślizg , tylko że chyba go się nie rozcieńcza
Donatel Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2013 przecież megsowy QD jest sprzedawany wraz z glinką w zestawie więc chyba się nadaje jako poślizg Teoria mówi że każdy QD nadaje się jako poślizg dla glinki. Tylko pytanie właśnie czy można go stosować z wodą (może się nie połączyć w ogóle)?? Bo glinkę można z samą wodą, można z QD a czy można połączyć woda-QD? W sumie QD Megsa nie jest aż tak drogim towarem, ale jednak sama woda wychodzi taniej
jackill Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Ja do glinki używam QD z wodą 1:4. O wiele lepiej niż sama woda czy woda z szamponem, jest lepszy poślizg.
Rekomendowane odpowiedzi