Administrator AreK Opublikowano 8 Listopada 2020 Administrator Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 Witajcie, przeryłem już chyba wszystko, radziłem się wielu ale nadal nie znalazłem podpowiedzi, która mnie usatysfakcjonuje. Otóż walczę z renowacją mojego demo. Pozostała tzw. galanteria i wykończenie. Pytanie dla osób mających doświadczenie w klejeniu. Czym przykleić listwy aluminiowe do lakierowanej karoserii ? Klej do szyb już mam ale cały czas liczę na podpowiedź, która pozwoli mi na uniknięcie klejenia tym dziadostwem. Macie doświadczenie w tej kwestii ?
alexander.p Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 Klej do szyb nigdy mnie nie zawiódł. Pistolet na powietrze, mały szlaczek i trzyma na wieki:) Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka 1
Masa05 Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 W reflektorach powodzenie ma klej butylowy. Dobrze uszczelnia i pozwala na dokładne dopasowanie powierzchni przy czym jest w miarę łatwy do ponownego rozklejenia. Nie mam dużego doświadczenia w klejeniu, nie stosowałem nigdy do powierzchni lakierowanych, lecz niektórzy producenci tego rodzaju klejów chwalą się, że powinny trzymać dobrze. Może warto przetestować ?
ochudy Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2020 Siema Ja podklejam takie rzeczy taśmą taką do luster. Jeśli ma być cienka i mocna spoina to dobrze działa klej szczeliwo Wurth, kupowałem w kartuszach po 300ml, jest chyba w 3 kolorach.
Moderator Streat Opublikowano 9 Listopada 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2020 @AreK osobiscie do takich rzeczy uzywam ten jeżeli sie nie mysle: https://www.innotec-partner.pl/adheseal-done bo kupuje w sklepiej lakierniczym lokalnie ale jak chcesz to moge sprawdzić dokładnie Bardzo fajny klej który ma podobna strukture jak klej do szyb przy czym jest duzo mocniejszy, nigdy mnie nie zawiódł
Administrator AreK Opublikowano 10 Listopada 2020 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2020 @Streat a jak nim kleisz to wszystko jest tak samo upier.... jak w przypadku kleju do szyb?
Moderator Streat Opublikowano 10 Listopada 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2020 1 minutę temu, AreK napisał: a jak nim kleisz to wszystko jest tak samo upier.... jak w przypadku kleju do szyb? podobna konsystencja i upierdliwość w nakładaniu, jednak w mojej ocenie jest on duzo mocniejsz od kleju do szyb 1
Rekomendowane odpowiedzi