Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć, rozglądam się za mocnym pre-washem, który będzie można zastosować opryskiwaczem, w celu mocnego domycia samochodu, np. przed przystąpieniem do pierwszej korekty pojazdu. Żadnej dbałości o woski czy powłoki, typowe odszczurzanie.

Nie musi to być produkt pachnący fiołkami i poprawiający nastój 😉 Z dobrym stosunkiem ceny do jakości.

Iść w stronę APC czy pian TFR? 

Posted

detailingowe rozdziewiczanie auto, to złożony proces 😉 

np. TFR, piana zasadowa - pre-wash, mycie właściwe np żółty FX, smoła +ręczne przecieranie, de-iron, glinka. Oczywiście bardzo mocne i dokładne wypłukanie po każdym procesie

Posted

Proces znam i stosuję go zgodnie ze sztuką, jednak chciałbym go usprawnić poprzez własnie oprysk. Nie chcę wywarzać otwartych drzwi, dlatego Was pytam. 

Posted

Fajna sprawa, tylko gdyby było w opakowaniu 1L, a 5 kg to nie wiem czy wyrobię 😄 

Posted
3 minuty temu, w0jta5 napisał:

Fajna sprawa, tylko gdyby było w opakowaniu 1L, a 5 kg to nie wiem czy wyrobię 😄 

@ShinyGarage citrus oil tfr masz w litrze nawet . ja stosuje ale do zimowego mycia auta na bezdotyku i jestem zadowolony 

Posted
Godzinę temu, KUBA46 napisał:

Jest już temat o pre washu. Po co go powielać? Nie róbmy z tego forum grupki na fb....

Zgadza się, aczkolwiek ostatnie kilkanaście stron jest o pre-washu który nie dotknie LSP, o ładnych zapachach itd. Nie chciałem burzyć tej konwencji, dlatego pozwoliłem sobie popełnić sprecyzowany wątek, którego treść nie przepadnie gdzieś pomiędzy trzydziestoma stronami delikatnych pian i oprysków. 

Posted

Nie wiem czy w Polsce dostepny ale do listy "mocarzy" dodalbym Ma-fra Supermafrasol,leganda glosi ze sciaga nawet powloki 😆