w0jta5 Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2020 Cześć, rozglądam się za mocnym pre-washem, który będzie można zastosować opryskiwaczem, w celu mocnego domycia samochodu, np. przed przystąpieniem do pierwszej korekty pojazdu. Żadnej dbałości o woski czy powłoki, typowe odszczurzanie. Nie musi to być produkt pachnący fiołkami i poprawiający nastój Z dobrym stosunkiem ceny do jakości. Iść w stronę APC czy pian TFR?
alexander.p Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2020 detailingowe rozdziewiczanie auto, to złożony proces np. TFR, piana zasadowa - pre-wash, mycie właściwe np żółty FX, smoła +ręczne przecieranie, de-iron, glinka. Oczywiście bardzo mocne i dokładne wypłukanie po każdym procesie
w0jta5 Opublikowano 5 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2020 Proces znam i stosuję go zgodnie ze sztuką, jednak chciałbym go usprawnić poprzez własnie oprysk. Nie chcę wywarzać otwartych drzwi, dlatego Was pytam.
alexander.p Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2020 np. ADBL Industrial TFR
w0jta5 Opublikowano 5 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2020 Fajna sprawa, tylko gdyby było w opakowaniu 1L, a 5 kg to nie wiem czy wyrobię
lodowa Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2020 3 minuty temu, w0jta5 napisał: Fajna sprawa, tylko gdyby było w opakowaniu 1L, a 5 kg to nie wiem czy wyrobię @ShinyGarage citrus oil tfr masz w litrze nawet . ja stosuje ale do zimowego mycia auta na bezdotyku i jestem zadowolony
KUBA46 Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2020 Jest już temat o pre washu. Po co go powielać? Nie róbmy z tego forum grupki na fb.... 1
w0jta5 Opublikowano 5 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2020 Godzinę temu, KUBA46 napisał: Jest już temat o pre washu. Po co go powielać? Nie róbmy z tego forum grupki na fb.... Zgadza się, aczkolwiek ostatnie kilkanaście stron jest o pre-washu który nie dotknie LSP, o ładnych zapachach itd. Nie chciałem burzyć tej konwencji, dlatego pozwoliłem sobie popełnić sprecyzowany wątek, którego treść nie przepadnie gdzieś pomiędzy trzydziestoma stronami delikatnych pian i oprysków.
Strus Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2020 Silco Multiwash. CarLab Bimer. Można zamykać
menior Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2020 Nie wiem czy w Polsce dostepny ale do listy "mocarzy" dodalbym Ma-fra Supermafrasol,leganda glosi ze sciaga nawet powloki
Rekomendowane odpowiedzi