Jump to content

Rupes LHR15 mark II, podkładka dystansująca pod talerz czy jej brak ??

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich mam pewien problem z nowo kupionym używanym rupesem LHR15 mark II , coś mi się wydaje że talerz BP chodzi trochę za ciężko
i niema przerwy między talerzem a że tak to nazwę powierzchnią styku, czy tam powinna być jakaś podkładka? na zdjęciu to co się ukazało moim oczom 
po rozebraniu polerki dodam że posiadam tez maszynkę Hamron z julii to tam można powiedzieć że sie "dmuchnie a talerzyk się kręci a podkładki niema natomiast jest wyraźna przerwa"
nie znam się na tym aż tak mocno i nie wiem czy ten typ tak ma czy tam powinna byc jakaś podkładka a  jak tak to gdzie mogę kupić taką 
oryginalna( chodzi o grubość i wielkość) ?

rupes1.jpg

rupes2.jpg

Posted
8 minut temu, powalla napisał:

Oryginalnie jej nie ma ale wszyscy dokladaja. 

A jest jakaś zależność że bez niej jest lepiej lub z nią jest lepiej ? Czy lepiej sobie ją dołożyć? tylko pytanie może głupie i z góry za nie przepraszam ale czy grubość lub wielkość ma tutaj jakieś znaczenie(tej ewentualnej podkładki) ?

Posted

Minusów nie zauważyłem. Wielkość masz ograniczoną przez budowę polerki. Grubość jak najcieńsza, nie ma potrzeby aby bp mocno odstawał.

• Moderator
Posted

Teraz juz daja ja w zestawi z maszyna. Musisz poszukac na necie bo nie pamietam ale w jakims sklepie mozna bylo ja dokupic osobno. Lepiej jak jest bo maszyna ma lżej