ValiooX Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2020 Siemka, jako ze przeglądnąłem dział i nie znalazłem takiego tematu to pytanie. Jakich pędzli używacie najchętniej i do czego ? Do felg na codzienny użytek używam czarny pędzel z soft99, opony narazie noname twardy ale sprawdzę WS Stiff już zamówiony. Do reszty są to zazwyczaj pędzle WS z naturalnym włosiem. Moze macie jakieś swoje typy ? Zainteresowaly mnie pędzle np ProElite, wygladaja identycznie co WS , przypadek ?
Moderator Streat Opublikowano 29 Października 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Października 2020 4 godziny temu, ValiooX napisał: ProElite to sa zupełnie inne pędzle inne włosie i inne wykonania ja osobiscie lubie te z proelit, do felg niezastąpione Dexter z LM, a szczeliny itp to lubie WS, ProElit, czy Boski zalezy co mi w reke wpadnie do wnetrza zwykle uzywam albino jak black piano jest a teraz wpadł mi nowy pedzelek od Boski i juz sie w nim zakochałem 1
Marcin1992 Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2020 @ValiooX jeżeli Ci to w czymś pomoże to łap 1
Moderator Domel Opublikowano 5 Września 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Września 2023 @gprzesniak tak na szybko porównanie wizualne Moje Auto Detailer i WorkStuff Średnica MAD jest ciut większa niż WS Różnica w cenie prawie 20 PLN na korzyść MAD Ja pędzel WS zaimpregnowałem olejem do drewna żeby nie łapał wilgoci. Oba maja ciekawy design - każdy znajdzie coś dla siebie - nie widzę różnicy w działaniu. Można by zrobić test miękkości włosia na świeżo wypolerowanym lakierze "japońskim" i czy mizianie zrobi mikroryski @Streat 1 1
Moderator Streat Opublikowano 5 Września 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Września 2023 @Domel ja nic nie wiem ale mysle że mały test mozna zrobic 2
zeea Opublikowano 5 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2023 Coś czuję, że będzie trzeba polerować Hondę jeszcze w tym roku
pablo15005 Opublikowano 5 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2023 @Domela o tych coś możesz powiedzieć? 13535027742
Moderator Domel Opublikowano 5 Września 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Września 2023 5 minut temu, pablo15005 napisał(a): @Domela o tych coś możesz powiedzieć? 13535027742 To są pędzelki robocze - podobne do ADBL - sztywne, szorstkie włosie do zadań specjalnych, odszczurzania - nie radze tykać lakieru Ja ich używam np do opon lub czyszczenia laminatow, plastikow, metalu, komory silnika, w mieszkaniu, elementow nie lakierowanych no chyba ze "look" w tym miejscu nie ma znaczenia a wypedzelkowanie brudu o priorytet. Jutro fotki wrzuce jak chcesz info.
gprzesniak Opublikowano 5 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2023 @Domel Dziękuje za wyczerpujące porównanie i fotki. Najśmieszniejsze jest to, że mam takiego WS w swoim arsenale, ale zwyczajnie o nim zapomniałem i dzięki Tobie sobie o nim przypomniałem. Tak czy inaczej MAD wygląda bardzo fajnie i na bank się przyda, a w cenie 20 zł za sztukę chyba nie ma konkurencji? 1 1
bienek Opublikowano 25 Lutego Zgłoś Opublikowano 25 Lutego Wie ktoś czy i gdzie dostanę u nas taki pędzel? Ewentualnie coś bardzo podobnego z nylonu żeby był bezpieczny dla lakieru?
Rekomendowane odpowiedzi