smerf91 Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2020 Cześć. Dzisiaj wrzucam efekt dwudniowej zabawy nad nowym autem rodziców - Nissan Qashqai 2020r. Kolor szary. Jak już przystało na nowe auto lakier w zadowalającym stanie. Tak się prezentował początkowo: Wyjazd z samego rana na myjnię: I na początku jako pre wash idzie mikroproszek z myjni Mycie na dwa wiadra mixem szamponów autoland aktywny + ADBL Shampoo > Szybkie suszenie i lecimy dalej Wlatuje Prickbort i na niego ADBL Liquid Chwile działają i przecieram rękawicą Spłukuję i zabieram się za koła: Ten sam zestaw czyli prick + Vampir, a na opony Detailers Magic T&R Na felgach też miały mało do roboty. Wszystkie detale, plastiki i uszczelki lecę APC 1:4 Good Stuff i pędzelkiem od WorkStuff Spłukuję i lecę z kolejnym myciem na 2 wiadra - wkurzający brak piany, za mało wlałem ADBL Shampoo Spłukuję, jadę pod garaż i suszonko niezawodnym zestawem od Workstuff. Monster + Magneto i jeszcze wyciągnąłem Prince ale nie była już potrzebna Pracowałem takim oto zestawem: Flex VRG + później do mniejszych elementów wpadł Liquid Elements T2000, na żółtych gąbkach NAT. Początkowo miałem liznąć tylko Prima Amigo ale w końcu zdecydowałem się na Koch M2.01 Szybka inspekcja i jest bardzo dobrze Jedynie na lampach trochę swirli Stanowisko przygotowane to lecimy Pastę wymywałem IPA 1:1 i taki efekt:- Efekt idealny więc lecimy dalej Mała pięćdziesiąteczka na lampach. Niestety na lakierze ciężko było cokolwiek wyłapać. Oprócz wymywania pasty IPA 1:1 na koniec wlatuje jeszcze Carpro Eraser przed powłoką. Daję mu ok 20 min na odparowanie i wlatuje powłoka Carpro Cquartz UK 3.0 I mamy jedną warstwę na gotowo. Teraz 12h przerwy przed drugą więc na ten dzień to koniec prac. Następnego dnia powtórka z rozrywki i po ukończeniu drugiej warstwy wlatuje Carpro Reload na cienkiej fibrze i dopolerowanie pluszakiem. Reload nadał fajnej śliskości + jeszcze podbił szkiełko Następnie wyjeżdżam przed garaż i na wszystkie wnęki itp. wlatuje ADBL Quick Wax Później przechodzę do aplikacji Carpro Dlux na lampy i plastiki których jest w tym aucie sporo Kolejnym elementem jest wrzucenie niewidzialnej wycieraczki. Przygotowanie szyb SG Glass Polish pro na tricolorze i na to SG Dropp off Przechodzę do wnętrza gdzie jest stosunkowo czysto jak to na nowe auto przystało Najpierw przetarcie kurzu ADBL IQD i na to wlatuje FW Modemoiselle Na dekory wlatuje Manufaktura Wosku Inrerior Finish HD Elementy skórzane Cleaner od Detailink + MW Satin Leather Na oponki wlatuje Binder Ultimate Tire Coating Wax I gotowe. Przejażdżka żeby zrobić jakieś fajne zdjęcia: Jeszcze ostatnie zdjęcia i wjazd do garażu rodziców I to by było na tyle. Qashqai świeci się jak psu wiadomo co Na zimę jest zabezpieczony. Niestety brakło czasu na zdjęcie i zabezpieczenie Dlux'em felg ale to zrobię na sezon letni jak będą zdjęte Dzięki za obejrzenie, wiadomo, że coś można było zrobić lepiej / inaczej ale czas gonił i człowiek uczy się całe życie Liczę na jakąś konstruktywną krytykę. Łączny czas pracy 13godzin. Pozdrawiam! Trochę problem ze zdjęciami ale już powinno być wszystko ok 17 3 2
smerf91 Opublikowano 10 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2020 No właśnie coś jest nie tak chyba z hostingiem...
Moderator Streat Opublikowano 10 Października 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Października 2020 @smerf91 gosting dobry tylko złe linki wkleiłes
smerf91 Opublikowano 10 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2020 1 minutę temu, Streat napisał: @smerf91 gosting dobry tylko złe linki wkleiłes Zawsze z tego wrzucałem i było ok. "hotlink dla for"
Moderator Streat Opublikowano 10 Października 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Października 2020 12 minut temu, smerf91 napisał: Zawsze z tego wrzucałem i było ok. "hotlink dla for" kopiuj bezposrednio odnosnik 1
smerf91 Opublikowano 10 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2020 Godzinę temu, Streat napisał: kopiuj bezposrednio odnosnik Dzięki za pomoc już jest ok Wcześniej zawsze brałem link dla for i działało
Moderator Streat Opublikowano 10 Października 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Października 2020 Niby nowe auto a i tak różnica kolosalna dobra robota 1
kamil598 Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2020 @smerf91dobra robota po jakim czasie docierałeś DLUXa na lampach i na zderzaku? 1
smerf91 Opublikowano 10 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2020 6 minut temu, kamil598 napisał: @smerf91dobra robota po jakim czasie docierałeś DLUXa na lampach i na zderzaku? Po niecałej minucie 1
Sanchez77 Opublikowano 11 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2020 Wykonanie bardzo dobre, choć 99% ludzi zapewne nie dostrzeże nic poza nabłyszczoną oponą względem stanu początkowego, ot Qashqai jakich tysiące na ulicach... co nie zmienia faktu, że ten lakier jest mega praktyczny i długo pozwala cieszyć się „poczuciem czystości”. Czekam na kolejne relacje. 1
piotrek305 Opublikowano 11 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2020 widzę, ze Nissan wygrał z Kadjarem ? Możesz napisać dlaczego ? ja osobiście wolałbym Kadjara zdecydowanie.
Gesiu_15 Opublikowano 11 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2020 @smerf91 świetna robota Nowe auto a lakier odżył po one step i powłoce Czekamy na update co do powłoki 1
smerf91 Opublikowano 11 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2020 1 godzinę temu, piotrek305 napisał: widzę, ze Nissan wygrał z Kadjarem ? Możesz napisać dlaczego ? ja osobiście wolałbym Kadjara zdecydowanie. Tak wygrał. Wiesz co Nissan troszeczkę lepsza jakość wykonania i materiały ( plastiki ) za to dużo gorsze wyposażenie ( patrząc w tym przedziale cenowym ), no i wizualnie też ładniejszy ( wiadomo że to już kwestia indywidualna ). Dodatkową rzeczą która przemówiła ZA Nissanem było dużo lepsze wyliczenie wzięcia poprzedniego auta ( Mokka X ) w rozliczeniu i brak konieczności bujania się w wystawianie i sprzedawanie samemu. Ogólnie ja jako syn wyraziłem swoje plusy za Nissanem jak i za Renault, a rodzice podjęli decyzję - i jak na razie są z niej zadowoleni 29 minut temu, Gesiu_15 napisał: @smerf91 świetna robota Nowe auto a lakier odżył po one step i powłoce Czekamy na update co do powłoki Dzięki Grzesiu! Tą powłokę już mam u żony na alufelgach ale na lakier kładłem pierwszy raz i mega user friendly! Oczywiście będę testował co i jak, autko garażowane i robi znikome przebiegi ale podzielę się wrażeniami
Tomas-sg Opublikowano 11 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2020 Godzinę temu, Gesiu_15 napisał: @smerf91 świetna robota Nowe auto a lakier odżył po one step i powłoce Czekamy na update co do powłoki Tutaj się nie zgodzę że odżyło... Nabrało charakteru 1
dragon149 Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2020 Ciekawe ile czasu ta powłoką wytrzyma zgadzam się z przedmówcą że nabrało charakteru.
smerf91 Opublikowano 9 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2020 3 minuty temu, dragon149 napisał: Ciekawe ile czasu ta powłoką wytrzyma Sprawdzimy autko jest garażowane i robi stosunkowo mało kilometrów więc powinna trochę posiedzieć
Rekomendowane odpowiedzi