macarthur Posted July 26, 2020 Report Posted July 26, 2020 Hej, potrzebuje do mojego auto, ktore jest 2 letnie niskim nakladem pracy i czasu nalozyc powloke, ktora zabezpieczy lakier metalik. Mam dwojke malych dzieci i zadnego garazu, wiec chcialbym sie uwinac w max jeden dzien. Wiem, ze efekt nie bedzie super, ale chodzi mi tylko o to, bym nie mial kolejnych rys. Odcinek drogi, ktory musze pokonywac dosyc czesto, jest pelen kamykow i galezi. Skomponowalem taki zestaw: Aktywna piana Glinka BH Soft Meg's UC k2 t6 Klinet K2 Gravon Lite Czy ten zestaw ma sens? I pytanie 2: czy zna ktos jakis sklep w okolicach Zywca, ktory handluje produktami k2? Chcialbym ruszyc ze wszystkim juz w najblizszych dniach i nie czekac na kuriera.
Gozdziu23 Posted July 26, 2020 Report Posted July 26, 2020 Powłoki kwarcowe ani ceramiczne nie uchronią cię od kamienii i gałęzi Jak chcesz coś konkret dobrego to Gyeon Can Coat / Car Pro Lite
Michał82 Posted July 26, 2020 Report Posted July 26, 2020 @macarthur a skąd w ogóle pomysł, że powłoka ochroni lakier przed zarysowaniami od gałęzi i obciami od kamieni?
macarthur Posted July 26, 2020 Author Report Posted July 26, 2020 Dzieki za szybka odpowiedz! Doprecyzuje troche: to sa male kamyczki i male galazki. Ryski sa male, nie ma tragedii, ale szkoda mi tego lakieru. Wiem, ze przed wgnieceniami od lakieru i gwozdziami mnie to nie ochroni.
KUBA46 Posted July 26, 2020 Report Posted July 26, 2020 @macarthur od małych kamyczków i małych gałęzi też nie uchroni. w tym przypadku tylko PPF
Moderator Streat Posted July 27, 2020 Moderator Report Posted July 27, 2020 @macarthur powłoka ceramiczna nie jest na tyle twarda że uchroni Cię to od rys. Ceramika to co najwyżej ochroni Cię przed swirlami na lakierze od złego mycia a i tak nie da to 100% pewności że nie powstaną. Nałożyć oczywiście możesz ale w mojej ocenie niewiele to da niestety 1
macarthur Posted July 27, 2020 Author Report Posted July 27, 2020 Dzieki za wasze odpowiedzi. Zaoszczedzilem dzieki wam pare godzin i pare stowek i rozczarowanie na koncu.
Recommended Posts