piotr@sta Opublikowano 3 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2020 Witajcie zakupiłem próbkę Swissvax Onyx jak taki wosk przechowywać aby nie stracił właściwości?
Gold_Car Opublikowano 3 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2020 Ja mam lodówkę do tego celu . oczywiście nie jest włączona.Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
ad.am Opublikowano 3 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2020 Nie sądze żeby droższe woski wymagały innych warunków niż tańsze (chyba, że mówimy o jakimś ołtarzyku na słoiczki). W zbliżonych warunkach (temp. pokojowa) trzymam zarówno Hi Tempa jak i Concoursa. Jedyny wosk jaki znam, po otwarciu którego producent zaleca trzymanie w lodówce to Carbon. Przez jakiś czas trzymałem w lodówce Mirage'a i troche wysechł i nabrał grudek (inna sprawa, że SV tak miewa).
ghost Opublikowano 5 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2020 Zymol o ile pamiętam zalecał włożyć na chwilę do lodówki bezpośrednio po smarowaniu. Ogólnie przechowywanie w temp pokojowej, w zacienionym miejscu. Czasami dodatkowo na zimę zaklejam słoiki taśmą żeby zwiększyć szczelność. Wiedząc, że przez kilka miesięcy i tak nie będę ich otwierał. Taką taśmę też np. stosuje Zymol w fabrycznie nowych woskach.
Rekomendowane odpowiedzi