osiolek1204 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2020 Witam Planuje skompletowanie pierwszego zestawu kosmetyków samochodowych. Jestem początkującym, dopiero zaczynam przygodę z pielęgnacją samochodów więc proszę o weryfikacje oraz o informację czy nie zapomniałem o czymś ewentualnie czy nie warto zmienić czegoś w wytypowanym zestawie. Po przeczytaniu wielu wątków i spędzeniu konkretnej ilości godzin na studiowaniu forum wytypowałem następujący zestaw: Piana aktywna Good Stuff White Bear Szampon Good Stuff BumbleBee Tar Mac 124 Prickbort Deironizer Shiny Garage D-Tox Glinka ValetPRO Yellow Clay Bar Cleaner pod wosk Prima Amigo Wosk SOFT99 Fusso Coat Quick detailer ADBL Synthetic Spray Wax SSW Rękawica do mycia karoserii CarPro Wool Wash Mitt Rękawica do mycia grubszego brudu, progów i nadkoli ADBL Care Mitt ExceDe APC Dressing do plastików zewnętrznych SHINY GARAGE Jet-Black Trim Restorer Dressing do opon Good Stuff Black Mamba Shine Dressing do plastików wewnętrznych Funky Witch Mademoiselle Plus Dwa wiadra CASTORAMA Pędzelki z Work Stuff'a naturalne włosie ADBL One Shot Tire Pad 10pack Ręcznik Fluffy 60x90 550g Rękawica NIGRINA Dziękuję Pozdrawiam Piotrek
RoBee Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2020 Witam Planuje skompletowanie pierwszego zestawu kosmetyków samochodowych. Jestem początkującym, dopiero zaczynam przygodę z pielęgnacją samochodów więc proszę o weryfikacje oraz o informację czy nie zapomniałem o czymś ewentualnie czy nie warto zmienić czegoś w wytypowanym zestawie. Po przeczytaniu wielu wątków i spędzeniu konkretnej ilości godzin na studiowaniu forum wytypowałem następujący zestaw: Piana aktywna Good Stuff White Bear Szampon Good Stuff BumbleBee Tar Mac 124 Prickbort Deironizer Shiny Garage D-Tox Glinka ValetPRO Yellow Clay Bar Cleaner pod wosk Prima Amigo Wosk SOFT99 Fusso Coat Quick detailer ADBL Synthetic Spray Wax SSW Rękawica do mycia karoserii CarPro Wool Wash Mitt Rękawica do mycia grubszego brudu, progów i nadkoli ADBL Care Mitt ExceDe APC Dressing do plastików zewnętrznych SHINY GARAGE Jet-Black Trim Restorer Dressing do opon Good Stuff Black Mamba Shine Dressing do plastików wewnętrznych Funky Witch Mademoiselle Plus Dwa wiadra CASTORAMA Pędzelki z Work Stuff'a naturalne włosie ADBL One Shot Tire Pad 10pack Ręcznik Fluffy 60x90 550g Rękawica NIGRINA Dziękuję Pozdrawiam Piotrek Tą rękawicę Nigrin proponuje przeznaczyć na wnęki i nadkola, a do karoserii używać ADBL. (Edit: Teraz widzę, że masz też rękawicę od CP, więc olej tą od ADBL)Ten jeden ręcznik Fluffy może być mało, a nic nie wkurza bardziej niż waterspoty po dokładnym umyciu auta.Do wiader jeszcze brakuje Grit Guard.Wosk Fusso. Proponuje to zamienić na inny, tańszy i niekoniecznie gorszy wosk. Coś co siedzi krócej, a łatwiej się aplikuje- np FW paradise gloss. Ta pucha Fusso wystarczy ci na całe życie, a na pewno będziesz chciał spróbować czegoś innego.Do tego MF, butelki z atomizerami i będzie git.
analyzator Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2020 Prima Amigo i fusso a do tego ssw. Cleaner kup jakiś czysty. Wosk na poczatek bilt hamber dsw. Qd może carpro elixir. Jakie auto jaki lakier jaki stan?
osiolek1204 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2020 Szczur Seat Cordoba srebrny Zadbany Skoda O3 czarny
Tomasz Górecki Opublikowano 17 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2020 W dniu 20.06.2020 o 16:23, osiolek1204 napisał: Witam Planuje skompletowanie pierwszego zestawu kosmetyków samochodowych. Jestem początkującym, dopiero zaczynam przygodę z pielęgnacją samochodów więc proszę o weryfikacje oraz o informację czy nie zapomniałem o czymś ewentualnie czy nie warto zmienić czegoś w wytypowanym zestawie. Po przeczytaniu wielu wątków i spędzeniu konkretnej ilości godzin na studiowaniu forum wytypowałem następujący zestaw: Piana aktywna Good Stuff White Bear Szampon Good Stuff BumbleBee Tar Mac 124 Prickbort Deironizer Shiny Garage D-Tox Glinka ValetPRO Yellow Clay Bar Cleaner pod wosk Prima Amigo Wosk SOFT99 Fusso Coat Quick detailer ADBL Synthetic Spray Wax SSW Rękawica do mycia karoserii CarPro Wool Wash Mitt Rękawica do mycia grubszego brudu, progów i nadkoli ADBL Care Mitt ExceDe APC Dressing do plastików zewnętrznych SHINY GARAGE Jet-Black Trim Restorer Dressing do opon Good Stuff Black Mamba Shine Dressing do plastików wewnętrznych Funky Witch Mademoiselle Plus Dwa wiadra CASTORAMA Pędzelki z Work Stuff'a naturalne włosie ADBL One Shot Tire Pad 10pack Ręcznik Fluffy 60x90 550g Rękawica NIGRINA Dziękuję Pozdrawiam Piotrek Pamiętam swoje początki też tak zaczynałem a teraz półki pękają u ciebie będzie podobnie jeżeli wkręcisz się detailing wtedy sam będziesz dobierał testował produkty niektórym coś nie pasuje a innym odwrotnie ogólnie zestaw ok początkowy wiesz co o czym zapomniałeś może jeszxze przydać się bonet jak coś proponuję od adbl
osiolek1204 Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2020 W dniu 17.07.2020 o 03:50, Tomasz Górecki napisał: Pamiętam swoje początki też tak zaczynałem a teraz półki pękają u ciebie będzie podobnie jeżeli wkręcisz się detailing wtedy sam będziesz dobierał testował produkty niektórym coś nie pasuje a innym odwrotnie ogólnie zestaw ok początkowy wiesz co o czym zapomniałeś może jeszxze przydać się bonet jak coś proponuję od adbl Jakiś prorok odnośnie boneta. Właśnie jestem na Mazurach i mój syn mi załatwił podsufitkę rączkami z ziemi i zastanawiam się czy nie wziaść Excede Encapsulatora czy ADBLa ?
vlodek2532 Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Nie kupuj ADBL CareMitt - po 3-4 użyciach robi się z niej szmata. Jak coś to rękawica K2 to 1:1 ADBL CareMitt a jest tańsza. Lepiej już kupić rękawicę z AliExpress
Moderator Streat Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2020 4 minuty temu, vlodek2532 napisał: Nie kupuj ADBL CareMitt - po 3-4 użyciach robi się z niej szmata. Jak coś to rękawica K2 to 1:1 ADBL CareMitt a jest tańsza. Lepiej już kupić rękawicę z AliExpress świete słowa
Rekomendowane odpowiedzi