Dave88 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2020 Proszę o poradę, pacjent to świeżo położony lakier od podstaw pół roku temu. Kolor to metalik ciemnozielony (taki trochę kameleon, bo pod różnym światłem wpada w lekki fiolet/granat). Chcę położyć wosk na lato wystarczy, że wytrzyma te 2-3 miesiące i który wydobędzie te kolorki. Dodam, że podoba mi się bardziej efekt kropelkowania niż tafli. Już prawie zamówiłem SOFT99 KIWAMI EXTREME GLOSS WAX Black Hard, ale może są jakieś inne, bardziej odpowiednie opcje w moim przypadku? Jaki wybrać cleaner do tego wosku (lub innego) do aplikacji ręcznej? Czy w przypadku takiego lakieru można pominąć pełną dekontaminację? Auto większość czasu stało w garażu, więc mam zamiar tylko spłukać auto, umyć szamponem, glinka, cleaner i na to wosk ?
Moderator Domel Opublikowano 10 Czerwca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2020 Wybór jest duży, od drogich Zymoli, SwissWax, do bardziej budżetowych. Zapoznaj się woskami Funky Witch - szczerze polecam. 1
analyzator Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2020 @Dave88 glinkę odpuść jak lakier jest prawie nowy. Zrób dekntaminacje i nie bój się mocniejszej chemii przed woskiem. Pre-wash z dodatkiem apc, szampon też odtłuszczający. 1
Dave88 Opublikowano 11 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2020 ok, po dłuższym czytaniu, szukaniu, oglądaniu wybrałem taki zestaw, co o tym powiecie? prewash: shiny garage red devil szampon: ultracoat shampoo+ cleaner: funky witch lemon peeling wosk: funky witch paradise gloss z akcesoriów: waxpro perfect fluffy dryer black 600g 100x60 funky witch touch of geisha extremly soft wiadro z separatorem work stuff handy wax aplicator do mycia szamponem mam fajną, bardzo miękką rękawicę z mf potrzebuję jeszcze jakiś aplikator ręczny i mf, do tego cleanera co polecacie? Z tym prewashem nie wiem, czy dobrze zrozumiałem - taki SG RD wystarczy, czy mam jeszcze dolać do pianownicy jakiegoś mocnego dodatku typu ADBL APC, a może nawet ADBL APC PRO w niewielkiej ilości?
analyzator Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2020 @Dave88 nie znam Red devila ale to chyba nie jest właściwy produkt. Z opisu to tfr który zostawia jakieś zabezpieczenie. Kup greenstara i zmieszaj z pianą neutralną. Będzie dobry pre a ty będziesz mial dobre uniwersalne produkty. Neutralna jak chcesz dobra niedroga masz tenzi neutral magic. Szampon weź najtańszy goodstufa, Orange. W wieksz stężeniu to mocno myjący szampon. Ogólnie jest bardzo fajny do aut bez zabezpieczenia. Albo autoland aktywny. Tanie, dobre. Budżet przepalaj na produkty do mycia bieżącego a stripa to sobie zrobisz jak wyżej 1
KUBA46 Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2020 @analyzator ta powłoka w red devilu to chyba inhibitory korozji.
Rekomendowane odpowiedzi