powalla Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2020 20 dni minęło , co chwilę deszcze i słońce i o dziwo lakier pozostawał na takim stopniu czystości wizualnej która mi wystarczała ale że test to test więc dziś umyłem auto pierwszy raz od dnia nałożenia. Tak zachowywał się lakier przed myciem : Jak widać spływ wody znakomity ale doły drzwi tafla , czyli szampon Sonaxa gren lemon , rękawica i umyłem auto i tak to wyglądało Jak widać odetkanie poszło bez problemów . Autem robię ok 50km dziennie i powiedziałbym iż autko jakby mniej się brudziło ale czy to zasługa powłoki , tego nie wiem , bo na całym aucie jest tylko Neoxal więc porównania brak . 3 1
Bare Shine Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Pierwsze mycie z powloka Neoxal 1,61. Jestem bardzo zadowolony ( poki co ), owady same odskakiwaly, odchody owadow w ogole nie przywieraly do lakieru, krople nawet na brudnym aucie bardziej niz zadowalajace. rekawica slizga sie po lakierze jakby zapomniala ze istnieje cos takiego jak opor. 1 1
powalla Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Jak spojrzałem na datę poprzedniego mycia , to aż 2x sprawdziłem czy się nie pomyliłem , bo dziś myłem autko po prawie miesiącu od ostatniego mycia No i umyłem go tylko dlatego że dziś w deszczu zrobiłem ze 300km a od jutra znów ma być słonecznie więc trzeba jakoś wyglądać Jak widać na pierwszym filmie przed myciem na masce i błotnikach kropelki są mega , tylko znów doły drzwi zatkane ale to normalne . Wziąłem więc szampon sonaxa lemon cośtam i po prostu umyłem autko rękawicą , a przy płukaniu widać było od razu że powłoka odetkana i wróciło świetne hydro ...bez żadnych kwaśnych cudaków itd , ot zwykły szampon neutralny. 1
Bare Shine Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2020 Krople po myciu wstepnym piana adbl yeti 1 1
Dystrybutor NEOXAL EUROPE Opublikowano 25 Września 2020 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2020 W dniu 6.09.2020 o 00:11, Bare Shine napisał: Krople po myciu wstepnym piana adbl yeti Jaki czas/ kilometry od aplikacji?
Bare Shine Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2020 @NEOXAL EUROPE jakies 4 tygodnie i 1000 km 1
powalla Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2020 Dziś udało mi się umyć autko i wszystko jest OK , czyli przed myciem doły drzwi zapchane , po umyciu szamponem sonaxa "kropelki wróciły" . Filmik i foty > odsyłam tu https://kosmetykaaut.pl/topic/16595-zapraszamy-do-testów-nowy-neoxal-161-diy/?do=findComment&comment=729627 bo wyglądało tak samo :)) 1
Dystrybutor NEOXAL EUROPE Opublikowano 3 Października 2020 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2020 Cześć, Ile km/ czasu od aplikacji?
powalla Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2020 Przebieg ok 5tys. kilometrów od nałożenia. 1
Bare Shine Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2020 Troche powloczka mi sie zapchala niestety wiec mycie 'kwasiorkami' CT. Co sie dziwic jak.myje to auto... za rzadko:) Odepchala sie i... pojawilo sie taflowanie. Dziwne bo przepiekne krople byly. Wiec albo dalej zapchana albo reload sie pozegnal. Zarzucilem FSE od Kocha, zobaczymy czy cos zdzialal. Co do wygladu to dalej piekne szkielko, na fotkach tego nie widac bo juz rosa opadala na autko Aplikacja 23.07.2020 Przejechane km: ? Z 8 tysiecy moze 1
Moderator Streat Opublikowano 1 Listopada 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2020 @Bare Shine tafla schodząca czy stojąca? 1
Bare Shine Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2020 @Streat nie nie, schodzaca i to elegancko szybko 1
Moderator Streat Opublikowano 1 Listopada 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2020 12 minut temu, Bare Shine napisał: schodzaca i to elegancko szybko to pewnie zasługo reload bo ona taka fajna tafle robi 1
Bare Shine Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2020 4 godziny temu, Streat napisał: reload Wlasnie tez mi sie tak wydaje:) Musze zarzucic znowu reload i jakos mam mega frajde z aplikacji 1
powalla Opublikowano 2 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2020 Od ostatniego mycia autko przejechało ok tysiak kilometrów ale prawie cały dystans w deszczu . Pierwszy filmik nagrany (tak wiem wiem, telefon ma być w pionie przy nagrywaniu) przed myciem szamponem Sonaxa , a drugi po myciu . Jak dla mnie jest OK . https://www.youtube.com/watch?v=NVTmp4NYVwI&feature=youtu.be https://www.youtube.com/watch?v=NpBCEoUHZTY&feature=youtu.be 1 1
Dystrybutor NEOXAL EUROPE Opublikowano 29 Listopada 2020 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2020 Witam Kolegów Recenzentów! Nie możemy się doczekać kolejnych updated-ów do testu dłuodystansowego 1,61 NCC. Co słychać
powalla Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2020 Śniegiem sypnęło i pomimo 3 dniowego urlopu raczej nie zanosi się na mycie 1
Bare Shine Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2020 Ja mialem jutro wrzucic reload na 1,61 ale pogoda nie dopisze. Ogolnie to powloka lezy ladnie, tafla ladna, a jak auto jest po deszczu i przejade kilka km to autko suche. Na wygladzie, na moje oko, powloka nie ucierpiala 1
Dystrybutor NEOXAL EUROPE Opublikowano 30 Listopada 2020 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2020 13 godzin temu, Bare Shine napisał: Ja mialem jutro wrzucic reload na 1,61 ale pogoda nie dopisze. Ogolnie to powloka lezy ladnie, tafla ladna, a jak auto jest po deszczu i przejade kilka km to autko suche. Na wygladzie, na moje oko, powloka nie ucierpiala Jeśli woda schodzi taflą to powłoka wymaga odetkania. Polecam kwaśny szampon. Chociaż nie sądzę że masz na myśli taflę wody. Za dwa trzy lata może coś się zacznie dziać, w zależności od przebiegu jakie auto zrobi. Ale na pewno nie teraz. Pozdrawiam Grzegorz z Neoxal-u
DZIADZIA Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2020 18 godzin temu, NEOXAL EUROPE napisał: Co słychać U mnie jest idealnie, szybko się ten test nie skończy 1
powalla Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2020 Pogoda nie zachęca do trzymania łapy w wiadrze z wodą więc nie myję często ale z racji testów preparatu Tenzi moje auto z powłoką Neoxal 161 zostało umyte neutralnym szamponem i spłukane tylko wężem . Przydała by się dekontaminacja i odetkanie dołów drzwi ale to zostawiam sobie na temperatury plus 10 ale jak widać na masce , błotnikach i górnych częściach drzwi są piękne kropelki , a przypominam iż od 5 lipca ta strona auta nie była dotykana żadną chemią oprócz szamponu i wody. Jak dla mnie jest bardzo dobrze! https://www.youtube.com/watch?v=_MEzETsOv50 1
Dystrybutor NEOXAL EUROPE Opublikowano 21 Grudnia 2020 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2020 21 godzin temu, powalla napisał: Pogoda nie zachęca do trzymania łapy w wiadrze z wodą więc nie myję często ale z racji testów preparatu Tenzi moje auto z powłoką Neoxal 161 zostało umyte neutralnym szamponem i spłukane tylko wężem . Przydała by się dekontaminacja i odetkanie dołów drzwi ale to zostawiam sobie na temperatury plus 10 ale jak widać na masce , błotnikach i górnych częściach drzwi są piękne kropelki , a przypominam iż od 5 lipca ta strona auta nie była dotykana żadną chemią oprócz szamponu i wody. Jak dla mnie jest bardzo dobrze! https://www.youtube.com/watch?v=_MEzETsOv50 Bardzo dziękujemy za relację.
enetlando Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2021 U mnie jest idealnie, szybko się ten test nie skończy I jak się zakończył test u ciebie?Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka 1
enetlando Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2021 Witam.Jako wielki wielbiciel smalcowania zawsze byłem sceptycznie nastawiony do powłoki. Postanowiłem jednak sprawdzić co można uzyskać dzięki nim. Nie będę pisał o myciu, dekontaminacji i ogólnym przygotowaniu lakieru bo to oczywiste, ważne jedynie że przed powłoką zrobiłem onestepa Clearcutem i odrazu po tym aplikowałem CarPro essence. 1.61 aplikowałem zgodnie z instrukcją na mokro. Z racji temperatury (7,7 stopnia) z docieraniem nie spieszyłem się, czekałem 5-6 minut i pierwsza mikrofibra wilgotna drugą docierałem już sucha. Nie było to ani ciężkie ani nie wymagało szczególnych umiejętności, raczej łatwa. Natomiast reload docierałem natychmiast po aplikacji, nie czekałem ani chwili. Docieranie reload stawiam na równo z docieraniem quick detailera, prawdziwa bajka. Ilość jaka jest potrzebna na jedno auto to 1/10 pakowania. Na zdjęciu widać ile zostało już po aplikacji.Teraz najlepsze efekty. REWELACJA!! Takich efektów to ja się nie spodziewałem, efekt znacznie lepszy za żywo mimo że na zdjęciach jest już mega. Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka 1 1
Rekomendowane odpowiedzi