Moderator Streat Opublikowano 14 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 Jako że po zimie już nic nie zostało, a auto mojej dziewczyny stoi głównie pod blokiem, to postanowiłem zająć sie i nim. Toyota Yaris w bardzo wdzięcznym kolorze Pale Blue Effect a jak to moja dziewczyna mówi "Błękitek" Auto głownie myte na bezdotyku, kupiłem dziewczynue podstawowy zestaw do takiego mycia ale ona to myje max raz w miesiącu wiec troche brudu sie nachodowało. A że jak zwykle czasu mało to trzeba było się spieszyć, ale nie ma co gadać zaczynamy relacje: Mycie/dekontaminacja: -ADBL Shampoo PRO -ADBL Vampire liquide -ADBL APC PRO -Prickbort MAC 124 Wnętrze: -CT Inside Cleaner -FW Gentelman -Nielsen blue window clean II Zabezpieczanie: -Soft99 F7 -ADBL TD ogląd na sytuacje: Jest co robić w takim razie zaczynamy. Na początek APC na kołpaki i felgi plus opony Kołpaki oczywiscie zdejmujemy aby miec lepszy dostęp I szczotkujemy opony z Excede T&RC Koła czyste w takim razie przechodzimy do opryskania całego auta Prickbortem: Prickbort sobie pracuje a ja w miedzyczasie jeszcze opryskałem kołpaki vampirem: cos tam jeszcze znalazło. Żeby przedłużyć działanie prickborta zarzuciłem aktywną piane od ADBL ADBL APC PRO w ruch i zaczynamy pedzelkowanie szczelin, a jak widać było co wyciagać... Spłukujemy i zaczynamy mycie zasadnicze: nie zapominamy o wnękach Auto umyte i spłukane to chwila na wysuszenie i aplikuje vampira na lakier: Vampir sobie popracował, spłukałem auto i przystąpiłem do osuszania: Lakier ogarnięty to pora na wnętrze. Pokaz przed pracą: Jak widać bardzo brudno nie jest Na początek pedały: wyciągamy dywaniki: i zabieram sie za odkurzanie: tył również trzeba ogarnąć: Pora na plastiki, z pomocą przyszedł CT IC: a do zabezpieczenia plastików posłuzył FW Gentelman, lubie go a na tych plastikach siadł bardzo fajnie Szyby jak zawsze Nielsen Blue Window Clean II Jedna lampa była bardzo zżółknięta wiec postanowiłem ja wypolerować: Na lampy wskoczyła ceramika. Pora na zabezpieczenie lakieru, niestety nie mialem czasu na uzycie zadnego cleanera wiec wybór padł na Soft99 F7 do jasnych: aplikacja bez problemu, docieranie rownież opony czyste to przydałoby sie coś na nie nałożyć: Wpadł moj ulubiony dressing czyli ADBL TD: A tutaj efekt finalny Dziękuje za obejrzenie moje relacji i zachęcam do komentowania 11 1
RoBee Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 Da się jeszcze to auto uczłowieczyć, good job.OT: Te opony to chyba już do wymiany, co? Guma bardzo sparciała i na pewno średnio spełnia swoje podstawowe zadania, a co najwyżej oddziela felgę od asfaltu.
Moderator Streat Opublikowano 14 Maja 2020 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 @RoBee dzięki co do opon to był ich ostatni sezon, guma już słaba, bieżnik okej ale no mają swoje lata i trzeba je wywalić
przemek2000 Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 Szkoda ,że nie prysnąłeś żadnego elementu w środku plakiem z arsenału 1
D@ViD Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 16 godzin temu, Streat napisał: ADBL APC PRO w ruch i zaczynamy pedzelkowanie szczelin, a jak widać było co wyciagać... No wiesz co, taki błąd Tak od razu z pędzlami na brudny lakier ?? najpierw było trzeba spłukać chociaż. Druga sprawa - wnęki drzwi. Widać, że smoły jest trochę. Mogłeś tam też wrzuć T&G Tyle ode mnie jeśli chodzi o uwagi 1
Moderator Streat Opublikowano 15 Maja 2020 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 @david2888 zapomniałem napisać że przed prickbortem całe auto oplukałem, auto nie myte długo to ze szczelin wylatywała masa brudu. Co do smoły na wnękach to chciałem to zrobić na końcu punktowo bo nie lubię jak mocna chemia leci do środka auta, ale już nie było czasu na to. Planuje zrobić na tym aucie one stepa, więc wtedy będzie czas zająć się takimi rzeczami
D@ViD Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 @Streat Ok, przyjmuje usprawiedliwienie 1
lukasz_byd Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 Jak jest gała od biegów (w ogóle nie wiem dlaczego pedały na początku ale ok)...to jest u góry układ biegów - to tam nie wyczyściłeś np. wykałaczką?
Moderator Streat Opublikowano 15 Maja 2020 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 @lukasz_byd wyczyściłem, tylko plastik w schemacie już był zźółkniety od brudu że większego efektu nie było a co do pedałów to zawsze zaczynam od nich, bo nie ważne jak dobrze zabezpieczyć podłogę to i tak zawsze coś poleci przy ich myciu 1
lukasz_byd Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 Godzinę temu, Streat napisał: @lukasz_byd wyczyściłem, tylko plastik w schemacie już był zźółkniety od brudu że większego efektu nie było a co do pedałów to zawsze zaczynam od nich, bo nie ważne jak dobrze zabezpieczyć podłogę to i tak zawsze coś poleci przy ich myciu Rozumiem.
Rekomendowane odpowiedzi