OjciecDyrektor Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2020 Witam, potrzebuje pomysłu jak przykleić materiał do podsufitki. Myślałem nad wstrzyknięciem trochę kleju tapicerskiego i rozporowadzenie jakimś wałkiem albo łyżka. Czy to dobry pomysł czy klej może przebić?
Moderator Streat Opublikowano 6 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2020 @OjciecDyrektor najłatwiej to pineskami to ściągnąć bo klej to nic nie da
Moderator Streat Opublikowano 9 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2020 @OjciecDyrektor stary patent handlarzy, nacigągasz materiał po bokach i wbijasz pinezki, widziałem pare razy juz takie patenty
RoBee Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2020 Myślę, że nie da się tego zrobić w sensowny, estetyczny sposób bez demontażu podsufitki. Popytaj po zakładach tapicerskich ile wołają za taką usługę, może nie będzie tak źle?
Bare Shine Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2020 Dalem sobie ostatnio obkleic tapicerke w A4 B7 Sedan i nie dosc ze szylo genialnie to zaplacilem 350zl. Gadalem kiedys z gosciem ktory zawodowo podklejal podsufitki i powiedzial ze to bez sensu bo z jednej strony podkleisz a z drugiej pusci. Polecam znalezc dobrego tapicera samochodowego i dac na nowo sobie nakleic
kepa416 Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2020 No niestety możesz próbować od boku kleić, ale żeby się dostać tam będzie problem. Dwa że materiał odłazi od podstawy i jaki kolwiek klej będzie przesiąkał. Jak chcesz porządnie to wyjąć wyrwać stary materiał oczyści i nowy materiał.Chyba że masz auto gdzie trzeba demontować szybę by wyjąć podsufitkę.
Rekomendowane odpowiedzi