Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jak usunąć drobne odpryski na karoserii? Otóż do tej pory pomalowalem odpryski zaprawka lecz aktualnie źle to wygląda gdyż powierzchnia jest nierówna i jest nadmiar zaprawki. Czy teraz warto to spolerowac (ręcznie za pomocą szmatki)  np pastą tempo żeby to wyrównać? Będzie dobry taki manewr?

Posted
7 minut temu, Bac napisał:

gdyż powierzchnia jest nierówna i jest nadmiar zaprawki.

Poczytaj o taśmie klejącej i papierach ściernych , a potem polerka , tyle że raczej bez elektrycznej/pneumatycznej polerki się nie obędzie .

Posted

Koreczek, papier 2000 potem 3000, pasta do ręcznej polerki: dwa ostatnie kroki (zależnie od systemu w sumie, ja używam Honey 3+ i 4) i będzie ok.  Ale prawdę mówiąc lepiej ssię przyzwyczaić, zwłaszcza jak się ma delikatny lakier. Ja na Kijance na początku dbałem, polerowałem, teraz machnąłem ręka bo lakier tak delikatny, ze rysuje sie od wiekszego pyłu w powietrzu, a walnie w komara to odprysk gotowy 😞 Jakbym Mazdą jeździł 😉