Skocz do zawartości

Zapachy do autka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety taki już urok zapachów w tej formie. Przetestowałem już kilka rozpylanych zapachów(CG, PB), wraz z osławioną już wiśnią CS i ciężko tu mówić o jakiejkolwiek, sensownej, trwałości.

Dlatego takie zapachy zawsze rozpylam na filtr kabinowy (po 3-4 strzały) i zapach czuć około 2 do 3 dni w zależności od tego jak intensywnie korzystam z nadmuchu.

Właśnie ze względu na tą zależność rozpylanie zapachu na filtr kabinowy sprawdza się najlepiej na wiosnę i jesień kiedy jeszcze nie tak często trzeba korzystać z nawiewu.

Dlatego również na lato wstawiam puszki, a na zimę zawieszki ponieważ nadmuch częściej ląduje na przednią szybę, a puszki niestety w ujemnych temperaturach średnio działają.

Ps. Zapachy rozpylane mają jednak jedną istotną zaletę w tym wszystkim. Jeśli ktoś często zmienia zapachy, bo się nudzą, to taka forma jest wtedy idealna.

Opublikowano

Co sądzicie o zapachu CS New Car? Poprzednio miałem Coronado Cherry i chcę spróbować czegoś nowego, tylko jak właściwie pachnie New Car?

Opublikowano

mario704, to już kolejny zapach, który słabo pachnie u Ciebie... Może Twoje auto ma takie materiały, że pochłania zapachy? New car jak i jabłko z cynamonem pachnie spokojnie 2 miesiące.

Opublikowano

New car mi pachl miesiąc w zimie a na wiosnę sie obudził i pachl dalej. Zapach trwały ale mi do gustu nie przypadł. Jak go włożyłem to podobał mi się ale jak zmieniłem na wiśnie albo gumę to juz go więcej nie kupiłem :D

Opublikowano
Co sądzicie o zapachu CS New Car? Poprzednio miałem Coronado Cherry i chcę spróbować czegoś nowego, tylko jak właściwie pachnie New Car?

Mam, korzystam, chwale sobie i polecam.

Zapach - kwestia gustu, jednym się widzi innym nie. Wg mnie nie ma to dużo wspólnego np z CG New Car. Ten z CS jest o wiele mniej "chemiczny".

W aucie jest już dwa miesiące, pachnie jak ta lala, jest tylko lekko uchylony.

Opublikowano
mario704, to już kolejny zapach, który słabo pachnie u Ciebie... Może Twoje auto ma takie materiały, że pochłania zapachy? New car jak i jabłko z cynamonem pachnie spokojnie 2 miesiące.

Dziwne auto że cs coronado pachnie w nim dalej po prawie 2 mies.Ja jestem zdania że ma pachnieć a nie "gdzieś coś tam czuć jeszcze po miesiącu...to jeszcze pachnie"...Wiśnia od csa PACHNIE naprawdę jak pisałem wyżej.

Może tak.. New car coś tam czuć ale nie na tyle żeby nazwać to zapachem.

Opublikowano

Czyli kupuję Coronado Cherry po raz kolejny, po roku nadal jedna kostka leży w szafie i wszystko pachnie wiśnią.

Myślałem o kupnie CG New Car w spreju, ale podobno pryskane zapachy szybko wietrzeją, prawda to?

Opublikowano

Killaz, opisywałem oba zapaszki "new car" (ChemicalGuys i CaliforniaScents) w tym temacie. ChemicalGuys pachniał (nie pachł) dużo intensywniej, ale CaliforniaScents nie sprawiał, że moja żona chciała z samochodu uciekać. ;-)

Opublikowano

Killaz, ja stwierdziłem że nie będe kombinował.Corronado cherry na stałe i tyle.Pachniał tak długo aż oddałem go siostrzeńcowi do auta żeby spróbować new car a on mówi że dalej wiśnia pachnie :)

Opublikowano
Killaz, ja stwierdziłem że nie będe kombinował.Corronado cherry na stałe i tyle.

+1 :) Wcześniej wiśnia na zmianę z gumą, a teraz tylko wiśnia, bo jednak bardzie podoba mi się ten zapach.

Opublikowano

Zachęcony opiniami kupiłem wisieńkę, ale niektórzy radzą nie otwierać wieczka tylko nawiercić otwory aby zapach uwalniał się stopniowo. W aucie jeździ dziecko i nie chciałbym zbyt intensywnie jej inhalować :) To z doświadczenia ile otworów i jakiej średnicy żeby było ok?

Opublikowano

Musisz sam zobaczyć co ci odpowiada. Każdy ma inny węch przecież, no już żeby takie pytania zadawać.

Ja miałem na początku 2 dziurki i było okej, ale się przyzwyczaiłem do zapachu i potem oderwałem wieczko ponad połowę i przymknąłem spowrotem zasłaniając tą plastikową kratką. Teraz czuć intensywnie.

Opublikowano

Niektórzy użytkownicy, jak zapach jest już na wykończeniu wkładają 1 drewienko w otwory wentylacyjne tak aby dawały jeszcze zapach przy włączonym nawiewie.

Ja osobiście przerobiłem 6 zapachów CS oraz PB w spray'u. Najlepsza wiśnia CS dalej balonówka, truskawka, cynamon, kokos, vanilia, new car (kolejność nie przypadkowa).

Ciekawostką jest, że zapach Car Scent jest bardziej intensywny i mniej trwały niż w opakowaniu Spillproof (Cherry w tym opakowaniu 5 miesięcy był czuć). :good:

Opublikowano

Witam,

chciałem podpytać użytkowników CG Stripper scent jak dużo zuzywacie zapachu na jedno wypsikanie auta? I jak długo trzyma?

Kupiłem małą butelkę Strippera i psikam i psikam a zapach po kilku godzinach się ulatnia. Wczoraj sprzątałem wnętrze i na koniec zaaplikowałem naprawdę sporą ilość psiknięć na dywaniki, pod dywaniki, na dywan w miejscach gdzie nie ma gumowych dywaników i rano wchodzę do auta a zapach ledwo wyczuwalny, pytam Kobiety czy coś czuje, mówi że nie...

Nie wiem albo trafiłem jakiś trefny egzemplarz albo ten zapach jest przereklamowany :P Wypsikałem już kilka ml i zong :(

• Moderator
Opublikowano

coolz86, ja psikam mniej więcej po 5 psików pod każdy dywanik. Może to kwestia tego, że wykładzina przesiąkła zapachem Strippera i teraz nawet kilka tygodni po ostatnim psikaniu jak włączę nadmuch na nogi to czuć wyraźny zapach.

Opublikowano

krd, dzięki za odpowiedź. Biorąc pod uwagę, że przy małej butelce trigger pewnie jest mniej wydajny i może mniej aplikuje wypsikam jeszcze raz dzisiaj :P Bo sam zapach Strippera bardzo fajny i przypadł mi do gustu :)

Opublikowano

U mnie też strasznie słabo trzymał i kupiłem puchy CS. Spróbuj może jeszcze na filtr kabinowy.