Skocz do zawartości

Zapachy do autka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, który z zapachów California Scents najbardziej przypomina aio cherry glaze? Mam corronado cherry i jest ok ale może jest coś jeszcze bardziej podobnego?

Opublikowano
Testował już ktoś z CS Emerald bay lub Route 66??

Mam Emerald bay i zapach nawet przyjemny. Słodki jak to u CS, intensywnością nie dorównuje co prawda wiśni czy golden state, ale czuć w aucie, że coś jest ;)

Jeżeli chodzi o to co przypomina to ciężko mi określić... Niby mają to być owoce tropikalne, ale ja jakoś nie mogę skojarzyć jakie to miałyby być. :P

Opublikowano

Właśnie otwarta CS żurawinowa, 3 dni w aucie, na początku za bardzo daje, w sumie dalej za mocno, musiałem ją do tylnej części samochodu wrzucić, dekielek zamknięty cały. Zapach przyjemny, ale jednak trochę za słodki. Generalnie CS ma strasznie słodkie zapachy, jednak już mnie to trochę męczy, przez pierwszy tydzień jest nie do wytrzymania :D

Trzeba będzie znaleźć jakieś inne alternatywy, albo przejść na mniej "owocowe" zapachy :)

Opublikowano

CS Coronado Cherry za każdym razem na :good: Testowałem również o zapachu waniliowym a dokładniej Monterey Vanilla i niestety zbyt krótki czas zapachu, chciałbym poznać opinie innych użytkowników, którzy korzystali jakich z CS o takim długim zapachu jak w przypadku Coronado Cherry :?::idea:

Opublikowano

Malibu melon trzyma nieco dłużej od wanilii z Monterey. Arctic Ice ma lekki, niedrażnący zapach. Przypomina nieco cukierki o podobnej nazwie. Route 66, który teraz mam, walczy z wiśnią która wlazła w tapicerkę i nie chce wywietrzeć. Sam R66 przypomina mi męskie perfumy Burberry London - dlatego zagości na dłużej.

Opublikowano
CS Coronado Cherry za każdym razem na :good: Testowałem również o zapachu waniliowym a dokładniej Monterey Vanilla i niestety zbyt krótki czas zapachu, chciałbym poznać opinie innych użytkowników, którzy korzystali jakich z CS o takim długim zapachu jak w przypadku Coronado Cherry :?::idea:

Guma balonowa jest również tak trwała.

Opublikowano

Jestescie w stanie polecic cos o zapachu skory? We wczesniejszym aucie nie mialem tego problemu po balsamowaniu skory pachnialo przez 3 miesiace :)

Poki co sprawdzilem gliptona ale strasznie chemiczny zapach.

Opublikowano

Tego CS używacie w postaci puszki z kostkami, wkładów do kratek nawiewów czy choinek zapachowych? Mam puszkę o zapachu kokosa i od początku nie pachniało w aucie praktycznie wcale.

Opublikowano
Jestescie w stanie polecic cos o zapachu skory? We wczesniejszym aucie nie mialem tego problemu po balsamowaniu skory pachnialo przez 3 miesiace :)

Poki co sprawdzilem gliptona ale strasznie chemiczny zapach.

http://sklep.lederzentrum.pl/leather-es ... -p-20.html

Sam nasączasz sobie tą skórzaną zawieszkę. Jak dla mnie taki dość prawdziwy, lekko słonawy zapach skóry.

Opublikowano

Dziekifireman, poszukam na angielskim ebayu moze sie znajdzie. Niestety nie wszystko jest tak dostepne jak w PL. Mam nadzieje, ze bedzie lepszy niz gliptone.

Opublikowano

Ja zamówiłem Route 66 i Melon Mango, zwróćcie uwagę na temp. w środku auta, jeśli jest poniżej 8 stopni to zapach może nie pachnieć jak powinno, jak wiadomo nadchodzi zima.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tydzień mam California Scents. Zapach Apple Valley żona chciała do domu, do łazienki. W łazience był kompletnie niewyczuwalny. Wylądował u mnie w pokoju na biurku i również prawię go nie czuję. Zapach sam w sobie ładny i przyjemny. Może w samochodzie, gdzie przestrzeń jest mniejsza byłoby lepiej. Zapach New Port New Car leży w samochodzie. Przy wchodzeniu do auta jest wyczuwalny. Obawiałem się, że będzie "walił plastikiem i klejem", ale nie jest źle. Osobiście mi przypomina jakiś zapach igliwia, sosny? Jakaś taka nutka w tym jest. W C5 nie bardzo jest gdzie zamontować tę puszeczkę, więc włożyłem w kieszeń tylnych drzwi i jest ok.

Opublikowano

A jakie sa wasze doswiadczenia z ludzikami AIR FRIEND? sa faktycznie takie trwale? a zapachy sa takie slodkie jak te z C.S czy raczej bardziej subtelne?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

od siebie polecam też sklep.motogo.pl/pl/p/Xexclusive-zapach-samochodowy-Guma-balonowa-100ml/1883

bardzo przyjemny, intensywny. inny niż cs. bardzo trwały, po dwóch tygodniach dalej wyczuwalny. ekonomiczny i tani:-)

Opublikowano
od siebie polecam też sklep.motogo.pl/pl/p/Xexclusive-zapach-samochodowy-Guma-balonowa-100ml/1883

bardzo przyjemny, intensywny. inny niż cs. bardzo trwały, po dwóch tygodniach dalej wyczuwalny. ekonomiczny i tani:-)

po dwóch tygodniach czuć??? to ile trzeba razy psiknąć?

Opublikowano

damianRR przeważnie te zapachy można kupić w sklepach typu tesco,real,auchan itp bo widuje je tylko nie wiem czy dokładnie czarny nie zwróciłem uwagi

Opublikowano

Drodzy Panowie, szukam zapachu BARDZO zbliżonego do świeżego, nowego autka z salonu, (owakie posiadam) i nie chciałbym mieszać tu jakiś zapachów typu arbuzy, jabłka i inne co by przypominały targowisko z owocami.. :thumbdown: Wiem że CG posiada zapach "new car" ale 3/4 takich zapachów to nie przypomina nowego auta, a prędzej jakiś stary plastik czy gume.. :D ( chyba że się mylę :P )

Może miał ktoś do czynienia z takimi zapachami lub sam takiego szukał i może z czystym sumieniem polecić taki zapaszek ? :)