Skocz do zawartości

Zapachy do autka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak z innej beczki ale całkiem na temat.

Czy ktoś z nas zastanowił się kiedyś,jaki wpływ na nasze zdrowie ma wdychanie zapachów w tak małym wnętrzu samochodu.Przecież to sama chemia.

Jakie jest wasz stosunek w temacie.

Opublikowano

Wszystko kolego jest chemią. Powietrze które wdychamy to chemia- tlen, azot, gazy szlachetne. Sól w kuchni, woda, nasze organizmy :mrgreen: Jakby było szkodliwe to raczej nikt by tego do użytku nie dopuścił.

Inna sprawa jest taka że przy truskawce z California Scents bolała mnie głowa przez pierwsze 2-3 dni jazdy, ale było to raczej spowodowane tym że zapach był zbyt intensywny na początku, a nie miałem pokrywki akurat... :P

Opublikowano

Czy ktoś z nas zastanowił się kiedyś,jaki wpływ na nasze zdrowie ma wdychanie zapachów w tak małym wnętrzu samochodu.Przecież to sama chemia.

Dlatego ja myślę nad jonizatorem, podłączanym do sieci i na parę godzin zostawiając go w samochodzie: http://www.allegromat.pl/aukcja144320 ...napewno zdrowsze to niż inne chemiczne cuda ;)

Opublikowano

http://homearoma.pl/pl/p/Pen/474

Obrazek

czy będe pionierem ?

Tutaj to samo sporo taniej http://allegro.pl/30-jonizator-powietrz ... 01312.html ;)

Kupiłem konkretnie z tej aukcji..

moje odczucia..hmm..zostawiłem go w aucie włączonego na 3 godziny i szczerze powiem najmniejszej różnicy nie zauważyłem :/

Także jak dla mnie to tylko chwyt marketingowy ale będe relacjonował jeszcze.

Opublikowano

Fajnie że tez potwierdziłeś,bo w sumie to tak sie zastanawiałem czy to ze mna cos nie tak że nic nie czuje,czy to ten"sprzęt" tak działa ;)

Opublikowano

Dlatego ja myślę nad jonizatorem, podłączanym do sieci i na parę godzin zostawiając go w samochodzie: http://www.allegromat.pl/aukcja144320 ...napewno zdrowsze to niż inne chemiczne cuda ;)

Ja dla odmiany szukam informacji o naturalnych olejkach eterycznych i nosnikach.

O ile my ludzie wiele zniesiemy w temacie zapachow tak juz z psem sprawa ma sie gorzej ;)

Wchodzi i kicha :idea:

Opublikowano

Palemki California Scents trzymają drugi tydzień, więc nie jest najgorzej ;)

Minus - na początku są zbyt intensywne, że ciężko w aucie wytrzymać

Opublikowano
Palemki California Scents trzymają drugi tydzień, więc nie jest najgorzej ;)

Minus - na początku są zbyt intensywne, że ciężko w aucie wytrzymać

Zawsze może trochę w folii posiedzieć ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie,

Kupiłem zapach chemical guys stripper scent ( nowy ).

Z tego co czytałem to trzyma on w miarę długo jak na tego typu zapach ( tzn parę dni lub więcej ).

Jednak u mnie to wygląda trochę inaczej.

Mianowicie w jednym aucie ( 3 drzwi- mała puszka ) na początku psiknąłem 3x. Ładnie zaczął pachnieć git. Na drugi dzień wsiadam nic nie czuję - no może minimalnie. Jako że miałem zmieniać filtr kabinowy - tak więc zrobiłem, myślę sobie a psiknę na filtr też a niech pachnie - trzy strzały poszły na filtr i założyłem go.

Potem jako że w środku trochę posprzątałem tzn deska umyta APC i nałożone PB NL. To jak już "odświeżać" więc psiknąłem 1x do bagażnika - 1x na tył i 2x pod nogi ( tzn po jednym razie na nogi kierowcy i pasażera ). Jak jechałem samochodem to mi ubranie aż przeszło tym zapachem. Na drugi dzień wsiadam i ledwo wyczuwalny zapach.

Podobnie w innym samochodzie tym razem VAN - 1 strzał do bagażnika, 1x na "tył" 1x na przód. Ładnie pachnie na drugi dzień ledwo ledwo - potem nic.

Czy ja coś "źle" robię ? Czy to tak ma być jednak że jak wsiadamy to psikamy i pachnie :idea:

Opublikowano

Stripper jest super jeśli chodzi o samą nutę ale kiepską ma trwałość. U mnie po spryskaniu na filtr kabinowy nie był wcale wyczuwalny, a zapach kemko utrzymywał się z tydzień. Bo bardzo obfitym spryskaniu wnętrza zapach utrzymuje się maks. 3 dni i to jak jest ciepło :/

• Moderator
Opublikowano
Stripper jest super jeśli chodzi o samą nutę ale kiepską ma trwałość. U mnie po spryskaniu na filtr kabinowy nie był wcale wyczuwalny, a zapach kemko utrzymywał się z tydzień. Bo bardzo obfitym spryskaniu wnętrza zapach utrzymuje się maks. 3 dni i to jak jest ciepło :/

Ja ostatnio stripperem psikalem z miesiac temu i nadal czuc. Coprawda ja jak psikam to lece na bogato, po kilka psikniec pod dywaniki z kazdej strony.