Skocz do zawartości

Zapachy do autka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mógłbyś zamieścić jakąś fotkę jak to wygląda? Zastanawiam się czy nie dobrze byłoby jakbyś napisał o tym do producenta i również taką fotkę im podesłał. Kiedyś czytałem, że komuś coś takiego się stało (nie pamiętam czy z odświeżaczem powietrza czy jakimś innym środkiem) i producent tegoż środka powymieniał zniszczone elementy w kokpicie na własny koszt.

Opublikowano

powiedzcie, co wy robicie z tymi ambipurami, że wam na kokpit/deskę rozdzielczą wypływa? dachowanie mieliście? używam ambi pura od dawna i nie miałem takiej przygody. Podoba mi się zapach aqua ambi pura, ale wolałbym, żeby w kratce nawiewu nic ni było, wobec czego, czy dostałbym go w innej postaci, nawet u innego producenta. Zadaję to pytanie, bo może ktoś akurat będzie wiedział, o co chodzi.

Opublikowano

W niektórych samochodach kratki są mocno pochylone i może tam jakieś kropelki po obudowie spływają. Jak kupowałem Thalie to właśnie był tam już jakiś Ambipur a kratki do okoła są pokryte jakąś cieniutką gumą lub coś ala Plastidip i też mam delikatnie wyżarte dlatego w tym miejscu wisi dalej zapach. :/

[ Dodano: 20 Wrzesień 2013, 07:25 ]

A powiedzcie mi ma ktoś może zapach w aucie na kratkę Dr. Marcus Lemon??? Parę lat temu w aucie znajomego (omega) był właśnie ten zapach i był cud miód ale jak go potem próbowałem w sklepie wąchać a potem testy w aucie to bardzo się ten zapach zepsuł. Nie wiem czy może coś się zmieniło bo parę lat temu ok 2-3 pisałem do producenta w tej sprawie ale nie dostałem odpowiedzi.

Opublikowano

Jeśli ktoś szukał zapachu czarnej choinki w puszce to polecam nowy zapach Aroma Organic Black. Dla mnie i dla pasażerów rewelacja

Opublikowano

Hejka!

Szukam trwałego zapachu typu kawa lub skóra, coś w typie Mugler Amen lub Dior Fahrenheit. Czy ktoś spotkał się z takimi odświeżaczami, czy zostaje mi "psikanie" podręcznymi zapasami do użytku własnego.

Opublikowano

Wczoraj na spocie udało się znaleźć bardzo fajny zapach od CS. Jest to Palisades Pina Colada. Jeżeli kogoś kręca klimaty WB o zapachy wanilii ( żółta ), mango ( różowa ), kokos ( pomarańczowa ) to ten też bardzo mu się spodoba. Zapach mimo uchylenia puszki, bardzo intensywny. :good:

Opublikowano
Paweł84Katowice, też je polecam, z tym że raz ambipur wylał mi się na plastiki. Efekt - wyglądają jak by były wyżarte. Dlatego trzeba uważać :/

Kilka lat temu miałem identyczny problem, też w HC RD ;)

Tylko, że mi wylał się dr marcus, plastiki niestety zostały nieodwracalnie uszkodzone.

Opublikowano

chce sprobowac wisienki od CS, o ktorej tutaj wielu pisze :)

tylko teraz powiedcie mi czy lepiej zel, ta puszke z drewienkami czy wersje extreme?

czyli

to: http://sklep.air5.pl/cool-gel-coronado- ... -p-33.html

to: http://sklep.air5.pl/car-scents-zapach- ... -p-39.html

czy to: http://sklep.air5.pl/xtrem-zapach-volca ... -p-49.html

w sklepie gdzie chce kupic wszystkie sa w jednakowej cenie.

Niby zel i xtreme trwalsze (pisza o 45 dniach vs 30 dni drwienek).

Jeszcze dopytam - czy ten zapach jest bardzo slodki?

Mialem truskawe w zawieszce od CS i New Car, truskawa troche za slodka dla mnie a NewCar mi sie nie podobal komplenie...

Zastanawia mnie jeszcze Melon, Gardenia Del Mar i Hawaiian Gardens - znacie?

Opublikowano

pavko, pisałem kilka stron wcześniej, że Gardenia Del Mar jest genialny, tylko słabo trzyma, a Melon-Mango mdły i mnie się osobiście nie podoba

Opublikowano

zmstr, przegladalem watek od konca ku poczatkowi, kilka stron, lecialem tez od poczatku i gdzies w srodku ale nie wiem jakim sposobem przeoczylem Twoj wpis ;)

Po jego przeczytaniu zamowilem tego hollywooda - zobaczymy co to warte ze sie tak zakochales ;)

Opublikowano
Zastanawia mnie jeszcze Melon, Gardenia Del Mar i Hawaiian Gardens - znacie?

Miałem Hawaiian Gardens - mi nie przypadł do gustu, chociaż niektórym pasażerom się podobał. Na początku wydawał mi się całkiem ok ale po pewnym czasie skojarzył mi się z płynem do płukania ubrań – i od tej pory zamiast hawajskich ogrodów czułem coś jakby kwiatki z chemicznym akcentem. W dodatku czasem po kilkudniowym postoju auta miałem wrażenie, że jakoś dziwnie było go czuć zwłaszcza chwilę po włączeniu klimy (może to wina klimy). Teraz w drodze do mnie są: CS Coronado Cherry – trzeba w końcu sprawdzić tego klasyka i Golden State Delight. Oba podobno są dość słodkie ale pomyślałem, że na zimę mogą być ok. Oprócz tego zakupiłem też WunderBauma – Arctic White i Relax. Dam znać jak poużywam : )

Opublikowano

Ja będę testował teraz palemki California Scents, zamówiłem po sztuce z każdego zapachu. Zobaczymy jak z trwałością. Kolejny będzie Cool Gel po palemkach, gdy stracą swoje właściwości.

Opublikowano

Widziałem że coś było juz o Auto Britte Cherry, to napisze jakie są moje odczucia.

Preparat jest w płynie z atomizerem.Zapach fajny,słodki ale przyjemny prócz zapachu słodkiej wiśni po jakimś czasie zalatuje mi leciutko gumą balonową.

Ma tylko dla mnie jedną ogromną wade..bardzo szybko sie ulatnia,jak dla mnie mega nietrwały :(

Żeby faktycznie sie sprawdzał trzeba by było codziennie pryskac co dla mnie jest uciążliwe, bo nie wiem czy wszystkie ale moja butelka w pozycji lezacej ma wycieki przez co nie zaryzykuje wożeniem jej w aucie,a codzienne bieganien do domu po to żeby prysnąć w aucie tez jest bez sensu.

Opublikowano

Hollywood wydaje mi sie meeeeega delikatny, w sobote rano oebralem paczke i wrzycilem puche do auta z calkowicie oderwanym wieczkiem i otwartymi "zaluzjami" na pokrywce.

Wczoraj auto stalo caly dzien i dzisiaj bylo go ledwo czuc.

Nie wiem, moze auto musi "nasiaknac" troche zapachem, a i temperatury sa dosc niskie juz :(

Poza tym zapach calkiem przyjemny, poki co nie wiem z czym go porownac, musze jeszcze nos wsadzic w puszke ;)

p.s. w opisach zapachow CS pisza ze w puszce sa kawalki drewna - mi to bardziej wyglada jak podpalka do grilla ;)

Opublikowano

mysle ze to ustawienie moze miec wplyw na intensywnosc zapachu ;)

bardziej otwarta - zapach bardziej intensywny

bardziej zamknieta - zapach mniej intensywny

:evil:

Opublikowano

Dziś zakupiłem w rossmanie za całe 2,5 zł saszetki do szafy zapach magnolia i pierwsze efekty super. Zobaczymy jak długo sie będa w samochodzie utrzymywały

Opublikowano

Miałem już wywalić pusze z CS Golden State Delight bo w aucie nic nie czulem, wstawilem do pokoju na minimalnym uchyleniu. Po powrocie do domu rodzina nominowała zapach do opuszczenia pomieszczenia... . Teraz lezy w łazience i powiem, że mam już go dość :mrgreen:

Opublikowano
w Tesco kupilem wczoraj CS o zapachu gumy balonowej za jakieś 8.50 Pln.

W Tesco to są zapachy w puszkach za 8,50 ale z CS to one raczej nic wspólnego nie mają :kox: