Skocz do zawartości

Zapachy do autka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem zapach California Scent Hollywood Tropicana i powiem szczerze że lipa. Praktycznie go nic nie czuć. Wcześniej miałem cherry i jak się tylko wsiadło wiadomo było że jest jakaś pucha w aucie. Tutaj jest lipa totalna. Puszka otwarta ponad tydz na full i nic. Cherry buło na 1/4 i jeszcze było czuć ją w aucie 3 dni po wyjęciu puszki. Co jest nie halo??!!

Opublikowano

Ostatnio zanabyłem choineczkę Wunderbaum o zapachu zielonego jabłuszka i black classic. Na pierwszy ogień poszło to pierwsze i muszę przyznać, że zapach pierwsza klasa. Z bliska zalatuje chemią, ale gdy rozejdzie się po samochodzie zapach świetny :good: Przez pierwszy dzień zapach bardzo intensywny, ale następnego dnia trochę siadł i zastanawiam się nad wyciągnięciem go bardziej z folii.

Opublikowano

Wunderbaum jest ok.tylko że mi zawsze musi ufajdaćszybę jak wisi na lusterku bo jest jakiś taki tłusty

Opublikowano
Kupiłem zapach California Scent Hollywood Tropicana i powiem szczerze że lipa. Praktycznie go nic nie czuć. Wcześniej miałem cherry i jak się tylko wsiadło wiadomo było że jest jakaś pucha w aucie. Tutaj jest lipa totalna. Puszka otwarta ponad tydz na full i nic. Cherry buło na 1/4 i jeszcze było czuć ją w aucie 3 dni po wyjęciu puszki. Co jest nie halo??!!

też go mam od niedawna i mam takie same odczucia.

Puszek juz przetestowałem dość sporo i chyba wróce do zawieszek, pachną bardziej intensywnie.

Opublikowano

Zapomniałem dodać, że miałem przyjemność wąchać truskawkę Wundera. Zapach na prawdę przedni. Co prawda przyłożyłem nos do choinki zaraz po otwarciu opakowania, ale zakochałem się :mrgreen: Jeden z ładniejszych zapachów jakie miałem okazję niuchać :good:

Opublikowano

Wczoraj miałem przyjemność przetestować kolejny zapach od Car Scents - Cinnamon Apple, który ma piękny zapach - nie jest tak intensywny, by drapać po nozdrzach, jednak wyraźny, by otwierając drzwi delikatnie głaskał nasze nozdrza :)

Zastanawia mnie wasze narzekanie na Hollywood Tropicana - ten zapach jest jednym z tych, które długo u mnie trzymały po otwarciu i na dodatek dosyć intensywnie.

Opublikowano

Cześć

Używał ktoś zapachu California Scents - Palm HangOuts Newport New Car ?

Jest w wersji w puszcze oraz zawieszka na lusterko.

Chcę kupić coś 'fajnego', świeżego przypominającego zapach nowego auta.

Opublikowano

Kurcze słaby jestem w rozpoznawaniu zapachów.

Chyba się zdecyduje na małą puszke California Scents Coronado Cherry ale nie wiem w zasadzie czy mi się to spodoba. Lepiej kupić puszkę czy w wersji do powieszenia ? Same wiśnie jeśli były by nie zbyt intensywne to okej ale podobno ma to nutę migdałów i to połączenie sprawia, że jest jakiś taki specyficzny i ładny ;) prawda to ?

Nie jestem fanem zapachu w aucie i najbardziej lubie jak pachnie typowo samochodem (np. w wielu bmw jest specyficzny oryginalny zapach ale niestety ostatnio jak wsiadam do swojego Bmw, które stało trochę na słońcu to gdzies mi tez "OEM" zapach zniknął...) ale jak coś będzie delikatnie pachniało to spoko, może być.

Opublikowano

Newport New Car w ogóle nie pachnie jak zapach świeżego auta, więc również odradzam, choć wcale tak krótko nie trzyma.

Mógłby mi ktoś powiedzieć coś o zapachach: Golden State Delight, Squash Blossom jakie nuty zapachowe są w nich wyczuwalne?

Opublikowano

zmstr, golden ma podobna trwalosc do cherry zapach gumy balonowej

kuchar, jesli chodzi o cherry zapach jest identyczny do gumy hubabuba wisniowej :)

kazdy mi to mowil jak wsiadal do samochodu.

Opublikowano
kuchar, jesli chodzi o cherry zapach jest identyczny do gumy hubabuba wisniowej

kazdy mi to mowil jak wsiadal do samochodu.

Dzięki :)

Zdecydowałem się jednak na CALIFORNIA SCENTS - GARDENIA DEL MAR.

Sprawdze czy mi odpowiada. Chciałem coś delikatnego.

Edit: właśnie przyszedł CS Gardenia del mar. Mam mieszane uczucia. Jest bardzo delikatny, może jak poleży z dobe w zamkniętym aucie to bedzie go czuć trochę - i w sumie o to mi chodziło. Sam zapach ocenie za kilka dni.

Opublikowano
Cześć, czy ktoś posiadający CS o zapachu gumy balonowej zauważył, że z klimatyzacji zaczęło mu śmierdzieć?

U mnie pojawił się taki smród, że nie można było wytrzymać. 3-4 dni po wyciągnięciu zapachu smród przeszedł.

Miałem dokładnie to samo w Roverze. Nie wiedziałem co jest grane. Z tego powodu zdemontowałem całe podszybie żeby wybrać wszystkie liście( przy okazji pękła mi szyba) - dalej śmierdziało. Przeszukałem cała komorę silnika w poszukiwaniu zdechłej myszy- nic.Wymieniłem przeciwpyłkowy dalej śmierdziało jakby ktoś się wyrzygał. W końcu pojechałem na ozonowanie wypierdzieliłem zapach i wszystko wróciło do normy.Tak więc nie wiem czy to reguła ale ja niepotrzebnie naciągnąłem się na koszty.

Opublikowano

Panowie teraz mi się przypomniało, że miałem zapach gumy balonowej w atomizerze, nie pamiętam kto był producentem i faktycznie po dłuższym stosowaniu w aucie zaczynało dziwnie śmierdzieć (auto z klimą), więc może to kwestia samego zapachu/składu chemicznego.

Opublikowano
Testowałem dzisiaj Autobrite NICE ICE - bardzo przypomina aromatem czarną choinkę z wunderbauma. Jak ktoś lubi, powinien być zachwycony.

Podbijam. Możesz napisać coś o jego trwałości?

Opublikowano
Podbijam. Możesz napisać coś o jego trwałości?

W autku garażowanym 5 dni lekko.

W samochodzie, który postał w upale - 1 dzień - i nie było czuć już nic.

Psiknięcie raz na kilka dni przy normalnym użytkowaniu, zdaje egzamin. 100ml mam już z miesiąc i zużyłem może z 20ml. :idea: więc butelka wystarcza na 4-5 miesięcy

Opublikowano

SJake, dzięki za odpowiedź. Dorzucę sobie do koszyka przy kolejnych zakupach :)

Dzisiaj spryskałem filtr kabinowy stripperem, zobaczę jak długo będzie czuć :o