Matro Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Witam! Dokładnie rok temu nałożyłem na swoje auto powłokę Gyeon Pure. W sumie to jestem zadowolony z efektu. Powłokę odświeżałem co jakiś czas Gyeon Cure, czasami leciałem Koch FSE. Niestety miałem małą kolizję drogową i praktycznie cały lewy bok samochodu będzie wymieniany/malowany. Także będę miał błotnik/drzwi/tylny błotnik + zderzak bez powłoki. Powiedzcie mi proszę, co w takiej sytuacji powinienem zrobić? Ściągnąć powłokę z całego auta i nałożyć ponownie? Czy wystarczy nałożyć na polakierowane/nowe elementy? Jeśli powinienem ściągnąć to w jaki sposób to zrobić? Domyślam się, że po takim zabiegu powinienem zrobić polerkę samochodu, za 1 razem auto było świeżo odebrane z salonu więc tylko przygotowałem powierzchnie odpowiednio i nałożyłem powłokę. Z góry dzięki za odpowiedź! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Nakładaj na polakierowane elementy skoro jeszcze ma sie dobrze to ja bym tylko dołożył tam gdzie nie ma poza tym skoro miales odebrane auto prosto z salonu to tam również trzeba zrobic lekkie odświeżanie, wiem jak wyglądają auta salonowe i każde jakie mialem okazje widzieć badz robic to każde nadawało sie do odświerzenia lakieru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 @Matro tylko pamietaj że trzeba odczekać około 2 tygodni zanim sie położy cokolwiek na nowo polakierowane elementy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matro Opublikowano 7 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 Witam! Dzięki za odpowiedzi. Odebrałem już auto, części blacharskie wymienione. Minęło już również ponad 2 tygodnie. Pojechałem wczoraj umyć dokładnie samochód (ręcznie), niestety mam pewne wątpliwości co do samej powłoki. Wody praktycznie w ogóle nie odpycha (na zdjęciach świeżo po spłukaniu, szyby idealnie - Ultra glaco, ponad rok czasu juz). Myłem szamponem do odtykania powłok. Zdjęcia:https://www.icloud.com/photos/#0a9P0Fy_x3hmXC1MehdL5zAFQ Co myślicie? Zastanawiam się czy nie nałożyć po prostu wosku na całość. Został mi wosk Dodo Juice Purple Haze z poprzedniego auta (prawie całe opakowanie). Mam też cała butelkę Gyeon Cure (można Cure nakładać na wosk?). Przeleciałem auto również ADBL CLAY SPONGE, ale jak już coś jest wyczuwalne pod palcem to ta gąbka nie pomaga. Będę musiał przelecieć glinką całe auto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robcok Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Umyj auto dokladnie, potem wrzuć na lakier coś na smołe, jakiegoś irona, na końcu umyj auto kwaśnym szamponem albo użyj jakiegoś środka na Water Spoty (cały lakier), ponownie umyj, wysusz, zrobiłbym potem cały lakier jakimś finishem ewentualnie polishem i na nowo położyl na całe auto powłoke. Gyeon lubi sie zapchać dlatego może wymagać porządnego serwisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi