xadamx Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2020 Jeden z użytkowników forum @#kris poprosił mnie o pokazanie jak świeci zakupiony przeze mnie Ledlenser H8R. Stwierdziłem, że mógłbym porównać moc świecenia z pozostałymi pomocnikami będącymi w moim posiadaniu. Postanowiłem wykonać porównanie "terenowe". Ustawiłem telefon w tryb manualny, tak aby wszystkie zdjęcia były robione w tych samych ustawieniach aparatu. Celowo nie będę się skupiał na szczegółowych danych technicznych, zwłaszcza że "chińczyk" żadnych nie posiadał A więc: Zawodnik nr 1 to lampka Parkside HG05403. Posiada 2 tryby świecenia, tryb SOS, oraz pulsacyjny czerwony. Barwa światła wpada lekko w kolor cytrynowy. Zawodnik nr 2 to lampka inspekcyjna zakupiona na aliexpress. Posiada 2 tryby świecenia. Barwa światła typowo biała. Zawodnik nr 3 to czołówka Ledlenser H8R. Posiada 3 tryby świecenia oraz płynną regulację skupienia strumienia światła. No to przechodzimy do światełek 1. Parkside w trybie max i w trybie low 2. Aliexpres w trybie max i w trybie low 3. Ledlenser w trybie max w trybie med i w trybie low Ledlenser na maksymalnym skupieniu w trybie max w trybie med i w trybie low Co mogę powiedzieć o tych świecidełkach? 1. Parkside ma zdecydowanie najmocniejsze światło i najszerszy kąt świecenia. Uwaga na soczewkę w nim. Dotykałem soczewką w trybie max do kurtki i zacząłem się zastanawiać co za dziwny zapach czuję. Dopiero jak to zauważyłem to wiedziałem skąd jest. Na szczęście dziury nie wypaliło ale pewnie jakieś drobne włókna (kurtka lekko włochata) się stopiły. 2. Ledlenser pomimo, że nie bije mocą na głowę pozostałych, to według mnie do pracy przy aucie jest wręcz idealna spośród tych trzech. Prace wewnętrzne wykonywałem w trybie pośrednim około 3 godzin i nie padła (producent zapewnia wytrzymałość w tym trybie na poziomie 15 godzin). Dużym plusem tego sprzetu jest wymienne ogniwo, co daje możliwość posiadania zapasowych. Jednym słowem nie żałuję zakupu, żadnej z tych lampek. Każda z nich ma swoje zalety, Parkside i ali kosztują poniżej 100 zł każda, tak więc cena śmieszna. Uważam, że świecą naprawdę mocno za te pieniądze. Ledlenser jest droższa - powyżej 250zł jak widziałem na allegro. Charakterystyka światła jest inna niż w tamtych, ma bardziej skupioną wiązkę ale w tym obszarze też nie wypada gorzej. Za to rekompensuje długim czasem pracy. Z góry przepraszam za niedociągnięcia w materiale. Po raz pierwszy popełniłem takie coś. Ale też z racji wiecznego braku czasu na takie rzeczy proszę o wyrozumiałość. 2 1
gordon Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2020 Dziękuję za test. Przekonałeś mnie do zakupu lidlowego Parkside-a,
Moderator Domel Opublikowano 4 Stycznia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2020 Możesz jakis test na lakierze zrobic ? Jak to łapie swirle ?
PiterG Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2020 Adam rowniez poprosze o test na lakierze porownaj do tej od majfrenda. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
xadamx Opublikowano 4 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2020 @Domel, @PiterG postaram się zrobić. 1
DZIADZIA Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2020 @PiterG od majfrenda i Lensera masz tu mój punkt widzenia
PiterG Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2020 @rygryss pamietam Twoje porownanie. W przypadku parkside zastanawialem sie nad zastosowaniem go zamiennie do lamp scangripa uzywanych m. in. na statywach. Mysle, ze nie tylko ja@Domel @xadamx przyjechal dzisiaj do mnie pokazac jak wyglada parkside na zywo za co mu bardzo dziekuje i przyznam szczerze, ze w takiej kwocie to kupie ta lampe nawet w celu wozenia jej w aucie Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
Moderator Domel Opublikowano 4 Stycznia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2020 17 minut temu, PiterG napisał: ze w takiej kwocie to kupie ta lampe nawet w celu wozenia jej w aucie https://www.lidl-sklep.pl/PARKSIDE-Akumulatorowa-lampa-robocza-15-W/p100267736 100 to wcale nie mało jak za lampe
gordon Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2020 1 godzinę temu, Domel napisał: https://www.lidl-sklep.pl/PARKSIDE-Akumulatorowa-lampa-robocza-15-W/p100267736 100 to wcale nie mało jak za lampe @Domel, oczywiście masz rację, to nie mało. Z drugiej strony wątpię, żeby majfrend czy sprzedawca na znanym portalu aukcyjnym dał 3 lata gwarancji na sprzęt. Mam tu na myśli realną gwarancję, że wyślesz i ktoś się tym tak naprawdę zajmie. Jeszcze się zastanawiam, czy fakturę wołać, bo przy fakturze skracają gwarancję do jednego roku, ale z drugiej strony po odliczeniu podatków płacę, za lampę realnie 50-60 PLN. 2
Moderator Streat Opublikowano 5 Stycznia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2020 jutro jak znajde czas to zrobie porownanie laterke ktore mam w domu a troche ich mam
Moderator Streat Opublikowano 29 Stycznia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2020 @davor Juz dawno jest na forum 1
Rekomendowane odpowiedzi