menior Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 @analyzator u siebie latem testowalem Desirable a teraz testuje Finisa i w kwesti looku jedne spostrzezenie,o ile Desirable daje mega kopa na poczatku to ten efekt dosc szybko mija(nie oznacza ze wosk znika tylko mija poczatkowy mega efekt) o tyle Finis efekt fajny troche bardziej stonowany trzyma sie bez zmian u mnie juz 2 miesiace 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 16 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 @menior Bardzo ciekawe spostrzeżenie. Trzeba będzie im udostępnić maskę na pół w lecie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 29 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 Siema Dawno nic nie było. 4,5mca testu. Kilometrów dużo nie przybyło - jeździłem więcej drugim autem. Dzisiaj myłem czerwonego - fotki z płukania po myciu ręcznym. Wszystko żyje, woda spływa, kropling jak widać. Moje wskazanie na bilthambery, serce mówi Finis. Kolega wskazał Finisa na jednozacznie najlepiej wyglądający. Dół BH DSW, góra BH Finis Fusso BH Finis, po prawej fusso Fusso Carchem 38 Agelwax desirable Carchem38 a na górze Fusso 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 2 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 A tu po deszczu hmm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 27 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Z okazji zostań w domu samochód stoi głównie w garażu i wyjeżdża raz - dwa razy w tygodniu. Wyjątkowo łatwo mają woski. Raczej nic się nie zmieniło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zbliżamy się do końca testu. Dzisiaj auto dostało wysokim stężeniem bilt-hamber auto foam, potem mieszanką shiny garage Orange oraz autoland aktywny. Przymierzam się do one stepa. Woski dalej siedzą nawet po dzisiejszym stripie. Wszystkie. Pierwsze łaty pokazały się na części na której siedzi w fusso na cleanerze. Hydro zdecydowanie najlepsze na bilt hamber finis. Woski które były na brzegach maski mają łatwiej bo blacha jest pochyła. Wciąż najlepsze hydro jest na płaskim finisie. Jeszcze jeden wniosek. Wciąż nie widzę powodu żeby pomiędzy woskowaniami nie podbijać luku detailerami. Zwycięzcą testu jest bilt hamber finis. Najprzyjemniejsza aplikacja. Najlepszy look. Trzyma się jak głupi. W planach i jakaś dogrywka z desirable. Przebieg na koniec testu uzupełnie. Dla przypomnienia od strony pasażera zaczynając pierwszy bilt hamber DSW, potem finis fusso carchem angelwax. Mniej więcej 1/3 maski od dołu była wcześniej zrobiona cleanerem bilt-hamber cleanser Polish. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 @analyzator swietny test jedyny powod dla jakiego nie uzywac Qd kow to taki ze nie bylbys w stanie przeprowadzic rzetelnego testu i ocenic wiarygodnie poszczegolnych produktow zwlaszcza co do trwalosci czy hydro jakie daja same od siebie,ja sam jestem ciekaw i nie potrafie zrozumiec czy QD-ki faktycznie poza podbijaniem efektu wydluzaja trwalosc tego co pod spodem a moze odwrotnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 2 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Początek testu: 11/11/19; przebieg 23400 Koniec testu: 1/5/20; przebieg 26380 Pięć i pół miesiąca i jedyne 3000 km. Grzecznie zostałem widać w domu po mieście też kręciłem się sporo samochodem żony. Na pewno pojawi się następny temat bo test już wystartował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 11 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 @menior A wracam do twojej wypowiedzi bo mnie zainspirowała i przy teście letnim dół maski smaruję qd 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi