tomalaaa Posted November 3, 2019 Report Posted November 3, 2019 Witam jestem amatorem w tej dziedzinie a chciałbym sobie zabezpieczyć lakier ponieważ samochód stoi całą zimę przed blokiem . Zastanawiam się nad glinowaniem albo pastowaniem lakieru jakąś lepszą pastą zabezpieczającą lakier , tylko nie wiem czym te dwa zabiegi różnią się od siebie . Pewne jest to że jak zrobię test ręki na lakierze samochodu jest on lekko chropowaty ale z tego co już kiedyś robiłem to po pastowaniu samochodu ten lakier jest śliski i gładki a czytając trochę na ten temat glinkowanie właśnie niweluje też tą chropowatość lakieru , dla tego też moje pytanie co zrobić glinkować ( czego jeszcze nigdy nie robiłem ) czy wypastować go lepszą pastą ??
MMCzysci Posted November 3, 2019 Report Posted November 3, 2019 Glinkowanie usuwa zanieczyszczenia z lakieru, więc przygotowuje powierzchnię do następnych prac (polerowanie, wosk, QD, etc). Nie stanowi jednak żadnej formy zabezpieczenia, nie poprawia w znaczący sposób wyglądu, ponadto glinka można narobić dużo mikrorys, jeśli nie mamy doświadczenia w pracy z nią. Natomiast woskowanie zabezpieczy lakier i poprawi wygląd, ale przydałoby się go dobrze do tego przygotować. Wrzucenie go "na szybko" bardzo skróci jego żywotność. Proces wygląda tak:Mycie->dekontaminacja (usunięcie wszelkiego rodzaju zanieczyszczeń z powierzchni, podobne do glinki)->opcjonalnie glinka->wyczyszczenie lakieru prawie "do zera" za pomocą cleanera->opcjonalnie IPA do odtluszczenia lakieru (niektóre woski lubią jałowy lakier.)Ja zdecydowałem się na drugi krok. Czytaj forum, jest tu bardzo dużo informacji.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
analyzator Posted November 3, 2019 Report Posted November 3, 2019 @tomalaaa o widzę kolega z Lublina. Wpadnij na spota. Popatrzymy, konsylium doradzi. Jest wątek spotkań.
tomalaaa Posted November 4, 2019 Author Report Posted November 4, 2019 Czyli najlepszą opcją będzie mycie następnie glinkowanie potem czyszczenie lakieru cleanerem ( jakiś konkretny proponujecie ) a potem dopiero wypastowanie pastą ?? Dobrze zrozumiałem ??
Kuba95 Posted November 4, 2019 Report Posted November 4, 2019 Pasty służą do polerowania. Do zabezpieczenia służy wosk. Najpierw myjesz auto (aktywna piana, splukujesz i myjesz ręcznie szamponem). Następnie robisz dekontaminacje (tar & glue, deironizer + opcjonalnie glinka). Następnie cleaner i dopiero wtedy wosk
Fredi88 Posted November 4, 2019 Report Posted November 4, 2019 @tomalaaa ile razy można odpowiadać na te same pytania? 1
Recommended Posts