danko93 Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2019 Witam zakupiłem zestaw colorlock strong do wyczyszczenie skóry która niedawno zakupiłem, mianowicie pojemność srodka czyszczącego 200ml nakładając odrobinę piany na szczotkę dość słabo się pieni na skórze i dość szybko wysycha na niewielkiej powierzchni szczotkowania. Czy takim srodkiem można zrobić cały komplet foteli i kanapę w aucie? Czy robię coś zle ze wydaje mi się ze jest on zbyt mało wydajny?
Master kecav Opublikowano 15 Października 2019 Master Zgłoś Opublikowano 15 Października 2019 8 godzin temu, danko93 napisał: Czy takim srodkiem można zrobić cały komplet foteli i kanapę w aucie? Bez problemu zrobisz całe wnętrze. Z oszczędnością bym nie przesadzał. 3-4 strzały na szczoteczkę i robisz 1/2 siedziska lub oparcia.
Sanchez77 Opublikowano 15 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2019 1 opakowaniem możesz spokojnie zrobić kilka samochodów. Ja na ogół daję po 3 strzały na szczotkę i jestem tym w stanie zrobić np. całe siedzisko fotela na 2 razy. Wstrząsnąłeś produktem przed użyciem? Powinien się przyzwoicie pienić (oczywiście nie będzie to piana ala vanish w sprayu...). Jeżeli tak nie jest, to może dozownik jest uszkodzony?
D@ViD Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2019 @danko93 pracowałeś w cieniu? W aucie skóry były chlodne?
b0l5 Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 Ja u siebie robię wszystkie siedzenia + boczki dwa razy do roku czyli łącznie czyscilem skóry już cztery razy i jeszcze zostało mi sporo środka. Obstawiam że jeszcze na cztery mycia. Generalnie szczotkę płucz w wodzie i wtedy na noś środek na szczotkę. Raz że na dłużej Ci starczy wyprowadzenie produktu, a dwa będzie się lepiej pienił.
D@ViD Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 2 godziny temu, b0l5 napisał: Raz że na dłużej Ci starczy wyprowadzenie produktu, a dwa będzie się lepiej pienił. trzy - rozrabiasz środek (chemię) z wodą Spoko przepłukać można, ale kompresorem dobrze jest ja przedmuchać - osuszyć.
b0l5 Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 Nie mam kompresora, więc szczotkę osuszam w sposób ręczny
Gozdziu23 Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 nawilżyć szczotke wodą zaleca sam colourlock swłoem klucz jest wilżyć nie mieć mokrą
Dystrybutor Colourlock Opublikowano 24 Października 2019 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2019 Dokładnie tak, jak koledzy pisali Jeśli chcesz zwiększyć wydajność softa lub stronga nakładaj pianę na lekko wilgotną szczoteczkę. Dzięki temu uzyskasz lepszą penetracje środka czyszczącego i środek starczy Ci na dłużej.
grizzlie86 Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2021 W dniu 24.10.2019 o 14:28, Colourlock napisał: Dokładnie tak, jak koledzy pisali Jeśli chcesz zwiększyć wydajność softa lub stronga nakładaj pianę na lekko wilgotną szczoteczkę. Dzięki temu uzyskasz lepszą penetracje środka czyszczącego i środek starczy Ci na dłużej. A czy po kilku strzałach pianką ta szczoteczka nie będzie wilgotna? Czy chodzi o to, żeby po każdym rozprowadzeniu produktu na fotelu/kanapie lekko ją przepłukać?
alexander.p Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2021 Szczotkę należy Wypłukać z brudu, który zebrała pianka.
Rekomendowane odpowiedzi