Jump to content

Recommended Posts

Posted

Filmik fajnie wykonany jeśli trafisz na słoneczną pogodę dodaj fotkę jak to wygląda w pełnym słońcu 🙂 co do tych szpatułek pewnie służą do wybrania wosku ze słoiczka.

Posted
7 godzin temu, Bitek napisał:

co do tych szpatułek pewnie służą do wybrania wosku ze słoiczka

Wosk jest naprawdę twardy, więc może faktycznie chodzi o wykorzystanie tych łyżeczek do wybierania wosku, aby potem położyć go na dłoni, rozgrzać, rozsmarować po dłoni i smarować lakier bez aplikatora..?

Posted
Wosk jest naprawdę twardy, więc może faktycznie chodzi o wykorzystanie tych łyżeczek do wybierania wosku, aby potem położyć go na dłoni, rozgrzać, rozsmarować po dłoni i smarować lakier bez aplikatora..?

Na aplikator łyżeczką smarujesz :-) szpatułką go lekko skrobiesz :)
Posted
41 minut temu, Birkhof napisał:

Na aplikator łyżeczką smarujesz :-) szpatułką go lekko skrobiesz 🙂

Wolę prostszą metodę - ze słoiczka bezpośrednio na aplikator, bez "łyżeczkowania" 😉

• Moderator
Posted

@Eidos71 tak poza tematem to czego używasz do nagrywania  ?? bo wydaje mi sie ze sama kamera/aparat ma potencjal ale jakos go nie wykorzystujesz sa momenty gdzie strasznie szumi na filmie poprzez duze ISO. Moze byc na PW

Posted

@BiałyGTi - jedne ujęcia wykonuję telefonem LG V30, a drugie (moim zdaniem lepsze, które są częściej przeze mnie finalnie wmontowywane w filmy)  - aparatem Lumix DC-FZ82. Szału szprzętowego nie ma, ale nie dorobiłem się na razie profesjonalnego sprzętu. Może w przyszłym roku...

• Moderator
Posted

@Eidos71 nie potrzeba mega sprzętu zeby nagrać fajne ujęcia. Jesli masz tam tryb manual to pobaw sieISO zablokuj na 100 i baw sie przysłona  małe ISO da ci min szumy 🙂 a jak kupisz nowszy sprzęcik to na pewno bedzie ci juz łatwiej bo zasada w każdym taka sama 

• Lubię to 2
  • Okay 1