Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dzień dobry, posiadam samochód, który został pomalowany czarnym matem, niestety nie umiejętne mycie i przebywanie auta pod chmurką zrobiły swoje i mat jest strasznie wyblakły i brzydki. Jak na razie przyciemniłem, a właściwie nabłyszczyłem produktem do opon Good Stuff Tire Dressing Shine i już widać różnice jest bardziej przyciemniony i wygląda o wiele lepiej. 

Co mogę zrobić by przywrócić dawny blask temu matu, chciałbym go przyciemnić jak najbardziej i żeby efekt pozostał przynajmniej przez jakiś czas. 

Posted

@Birkhof Czytałem trzy razy czy aby na pewno dobrze przeczytałem, też jestem ciekaw efektu.... korzeNIooo - nie ciągnie ci kurzu na lakier?? 

Posted
3 godziny temu, Gozdziu23 napisał:

Lakier matowy czy pomalowany plastidipem ?

Lakier matowy 😉

4 godziny temu, kursien napisał:

@Birkhof Czytałem trzy razy czy aby na pewno dobrze przeczytałem, też jestem ciekaw efektu.... korzeNIooo - nie ciągnie ci kurzu na lakier?? 

Raczej nie przynajmniej nie zauważyłem tylko jest to dosyć krótkotrwały efekt 😕 

Niestety nie posiadam zdjęć przed nałożeniem produktu do opon.  Mam tylko te w dodatku jest ciemno -.- To, że lakier ma dużo odprysków (tych białych kropek) to jedno ale co zrobić żeby jak najbardziej go przyciemnić na długi czas.

20190923_200659.jpg.1b5d7773bb74a2994108b2a54a66d174.jpg

20190923_200719.jpg

Posted

Na pewno znajdzie się ktoś bardziej doświadczony i pomoże. Na pewno potrzebujemy więcej zdjęć, przy świetle dziennym. Te białe kropki to od kamieni? A co na grillu? Ten lakier, jak bardzo jest szorstki w dotyku? Próbowałeś go skutecznie domyć, jakieś APC/TFR jako szampon? Wygląda jak do lakierowania 😉