Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Jako nowicjusz w temacie prania tapicerek samochodowych chciałbym dopytać o kwestie chemii. Mianowicie chodzi mi o dobieranie prespreyi z chemia ekstrakcyjną, a dokładniej o to czy mieszanie innych firm chemii ze sobą (np. presprey maxifi Master a formuła 90 jako ekstrakcja) nie będzie robić żadnych problemów. Zaczynam się orientować w temacie sam więc prosiłbym o opinię co i jak :). 

Druga sprawa czy w przypadku nie dużych zabrudzeń (plamy, ciężkie zabrudzenia itp) używacie wgl prespreya czy sama ekstrakcja wystarczy, bo widziałem jak gość prał sama ekstrakcja i elegancko mu to wyszło. 

Posted

Podpinam się - coraz poważniej myślę o odkurzaczu piorącym... od czego zacząć?

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

Posted

Tak... to też

Chodziło mi o chemię - o odkurzacz zapytam w stosownym miejscu

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

Posted

@MMCzysci już tak na poważnie, to:

Nie mam jakiegoś mega doświadczenia w praniu odkurzaczem, lecz kilka akcji się zdarzyło. Z mojego doświadczenia dobry Pre-Spray ma Maxifi. Rozrabiałem go zawsze w ciepłej wodzie i za pomocą opryskiwacza ciśnieniowego spryskiwałem tapicerkę. Potem żmudne  szczotkowanie i czekasz max. 10 min. Potem w odkurzaczu piorącym rozrabiasz Power Rinse w ciepłej wodzie i tym płuczesz tapicerkę. Odsysanko.

To tak pokrótce.

W szczegółach tu masz wszystko:

• Moderator
Posted

Mozesz mieszać ale najlepiej współpracuje chemia od jednego producenta. Ja osobiscie piorę maxifi, ale zdarzało sie ze sięgałem po inna płukankę i nie bylo z tym żadnego problemu 

Posted
Godzinę temu, BiałyGTi napisał:

Mozesz mieszać ale najlepiej współpracuje chemia od jednego producenta. Ja osobiscie piorę maxifi, ale zdarzało sie ze sięgałem po inna płukankę i nie bylo z tym żadnego problemu 

O widzisz. O taką odpowiedź mi chodziło. Dzięki 🙂