Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jest nam bardzo miło poinformować, że od poniedziałku tj 22.06.09 w sprzedaży pojawią sie produkty firmy Autoglym.

Na początek 2: Srp oraz Paint Renovator. W najbliższym czasie wprowadzimy nowe preparaty.

Dla klubowiczów rabat 15%

Zapraszam

Posted

Jeśli ktoś z Wrocławia chciałby kosmetyki Autoglym to koło centrum handlowego Korona w sklepie "Halfords" jest baaardzo duży wybór.... Np SRP w cenie 39zł za 325ml dodatkowo obecnie trwa promocja drugi produkt za 50% ceny :)

Posted

Gdyby w wolnej chwili jakiś praktyk przygotował krótkie opisy najpopularniejszych produktów Autoglym plus odniesienie ich do oferty Meg's i SV, byłoby super :)

Posted

zgadzam się z przedmówcą, Autoglyma nie można porównywać z Sv czy Zymolem.

Są to produkty proównywalne z Meguiar's poniżej kilka przykładów:

-Autoglym srp = Meguiar's Nxt Tech Wax 2.0/ Gold class Wax

-Autoglym pr = Meguiar's scrtachx/swirlx

-Autoglym Bumper care= Meguiar's Gold class trim Detailer

-Autoglym Aqua wax= Meguiar's Quick wax/Nxt spray wax

Wymieniać można by jeszcze długo ale wydaje mi się, że te produkty są najbardziej popularne, gdyby ktoś miał jakieś pytania to piszczie smiało ;)

Posted
gdyby ktoś miał jakieś pytania to piszczie smiało ;)

Myślałeś, że nie skorzystam 8-)? Czy Autoglym ULTRA DEEP SHINE można porównać do Meg'sa DC2, czy to raczej wszystko w jednym (różne rzeczy czytałem) i czy to się do czegoś nadaje?

Posted

Miałem nadzięję, że nikt nie będzie pytał :)

A poważnie, Uds to produkt podobny do srp, bardzo fajne działanie ale osobiście polecałbym srp. Dc step2 to"odżywka" nie maskuje rys, wyciąga głębie i sprawia, że lakier wydaje się mokry.

W zeszłym roku testowałem srp i uds, zostało mi troche uds myślę, że na jedno woskowanie powinno starczyć także gdybyś był zainteresowany to daj znać prześlę Ci małe próbki uds i srp i sam ocenisz czy mam rację ;)

Posted
Są to produkty proównywalne z Meguiar's poniżej kilka przykładów:

Ja bym raczej porównał Autoglyma do półki Sonaxa - w UK jest to jeden z najczęście spotykanych środków we wszystkich Tesco, Halfordsach i innych supermarche a Megsa jednak nigdzie w supermarkecie w europie nie uświadczyłem (w US to co innego :) )

Tak więc taki nasz Sonax albo deko lepszy Turtlewax - co tym dobitniej świadczy o klasie takiego produktu jak AG SRP, który swobodnie moze pokonac konkurentów niektorych najwiekszych brandów :mrgreen:

Na marginesie AG SRP jest polerko-wypełniaczem z odżywką i odrobiną sealera - więc nie bardzo ma odpowiednik w ofercie Megsa , ktory chyba w ogole nie robi wypelniaczy - takie jakby skrzyzowanie troche DC2, kropla SwirlX (a wlasciwie starego body-scrub, bo b.malo scierne) dodatkowo wypelniacze i kapka (kapka!) NXT ;) I efekt super!

Po AG SRP z palety AG rekomedowane jest stosowanie AG Extra Gloss Protection (AG EGP) który jest typowym sealantem (właśnie jak NXT Megsa) albo dowolnego, byle bez cleanerów, innego wosku lub sealanta - nxt, #16, Supernatural, Vintage czy Concorso, czy co kto ta po lodówce przed żoną chowa :mrgreen:

[EDIT]

A tu jeszcze link w języku obcym ;) wszystko, co chcielibyście wiedziec o AG SRP

KLIK[/b]

Posted

all4auto, dzięki za szybką odpowiedź i za propozycję wysłania próbek. Jednak jeśli to jest preparat typu "all in one", to chyba się jednak nie skuszę :/

Posted

Ja bym raczej porównał Autoglyma do półki Sonaxa - w UK jest to jeden z najczęście spotykanych środków we wszystkich Tesco, Halfordsach i innych supermarche a Megsa jednak nigdzie w supermarkecie w europie nie uświadczyłem (w US to co innego :) )

Jeśli chodzi o cene i dostępność to jak najbardziej ale jeśli rozmawiamy o jakości to jednak ag bliżej do Megsa niż Sonaxa ;)

Posted
czy co kto ta po lodówce przed żoną chowa

Żarty, żartami, ale jak to jest z kwestią trzymania wosków w lodówce :?: Już nie pierwszy raz obiło mi się to o uszy, ale nie wiem, jak to jest naprawdę... Sorry za OT.

• 2 months later...