rombinik Opublikowano 29 Marca Zgłoś Opublikowano 29 Marca I kolejne pytanie - kupiłem krążki z otworami odprowadzającymi urobek. Dodatkowo mam miękkie, gąbkowe podkładki z ali. Czy jest szansa, że rzep (haczyki), który czasem delikatnie wystaje z tych otworów robi świnskie ogonki, czy to na 100% źle wypracowany szlif?
Arden75 Opublikowano Wtorek o 22:51 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 22:51 Cześć, idąc radami z forum wziąłem się za klosze w BMW E46 i wyszło w porządku ale kończyłem na papierze P1000 i lakier z puchy 2K i nie wyszło idealnie (skórka pomarańczy) ale dla mnie zadowalająco, natomiast dzisiaj podjąłem się za zrobienie kloszy w Saabie znajomego i wyszło tragicznie, idąc za radami z forum użyłem ręcznie na mokro papierów 400, 600, 800, 1000, 1200, 1500 + Menzerna HCC400 najpierw na futrze potem na twardym padzie, na koniec Menzerna FF3000 na miękkim padzie (wszystko na wkrętarce) + powłoka ceramiczna do zabezpieczenia. Niestety wyszła tragedia, pozostawało pełno rys a klosz nadal jest matowy. Rozumiem ze muszę wrócić do początku i być może zejść niżej z gradacją? Mam do dyspozycji tylko wspomnianą wkrętarkę z nakładką na rzep. Proszę doradźcie mi jak teraz do tego podejść żeby to uratować. Poniżej foty jak wyszło na E46 i Saabie któremu nie podołałem.
Rekomendowane odpowiedzi