asaledr Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2019 Cześć, Mam taki problem otóż na lusterkach bocznych już od długiego czasu mam duże zacieki, takie po deszczu czy czy coś takiego, widoczne są one właściwie tylko w słońcu lub pod latarką, ale bardzo mnie drażnią. Auto się umyje, lusterka szorowałem jak się tylko da, po myciu wygląda ok, 5 minut minie lusterka wyschną i znowu to samo. Nie mam na to pomysłu. Ktoś podpowie czego tu użyć? Myślałem o zamówieniu tego https://mrcleaner.pl/szyby/meguiar-s-perfect-clarity-preparat-do-szyb-710ml?gclid=EAIaIQobChMIxI3ehq6C4wIVx5AYCh3LBwWJEAQYAiABEgJWaPD_BwE tylko pytanie czy to pomoze w tym przypadku. I druga sprawa używam Megauiars Endurance do opon i czy też macie taki problem, że po nałożeniu trochę pojeżdzę a potem patrze że nadkole jak i próg są w tłustych kropkach po tym specyfiku. Po prostu odrywa się jakoś z kół i brudzi nadkola. Też ktoś powie, że może nie odczekałem aż wyschnie czy coś. Ale to było tak, że nałożyłem preparat i auto stało tydzień w garażu nie było jeżdzone, a potem po pierwszej jeździe się tak ubrudziło. Więc pytanie czy coś robie źle? Za dużo tego nałożyłem? Za bardzo może najechałem na bieżnik tym żelem czy co? Bardzo proszę o pomoc, Z góry dzięki.
Lotek900 Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2019 Przygotowałeś dobrze opony przed nałożeniem Megsa? Czym czyściłeś opony? Może też być tak że faktycznie nałożyłeś za dużo i stało się jak się stało.
asaledr Opublikowano 24 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2019 ADBL czyściłem popsykałem tym, poszorowałem trochę szczotką, potem bezdotykiem koła wypłukałem jeszcze raz nakładając ADBLa i potem jak wyschły opony to ten Endurace. No ale skoro to może być powód to jeszcze jakoś dokładniej postaram się to poczyścić te opony i zobaczymy. Bo raczej to by tak zabrudziło nadkola bo co innego. Takie tłuste coś co schodzi pod mikrofibrą to jedyne co mi przychodzi do głowy, wątpię żeby czymś innym. No ale to dobra spróbuje jeszcze raz. A macie jakiś pomysł odnośnie tych lusterek?
paperson Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2019 @asaledr to nie ma nic do rzeczy. Im nowsza opona, tym mniej pije dressingu. Megs tak ma. Nawet przy oszczędnym dozowaniu potrafi zaciapać błotniki. Odwdzięcza się za to fajnym szajnem i dobrą trwałością. Na lusterkach masz prawdopodobnie water spoty. Spróbuj użyć Autoglym CGP lub dedykowany cleaner, który stosuję się przed NW.
asaledr Opublikowano 24 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2019 A czyli to normalne, że tak się dzieje rozumiem. Pewnie czym szybciej było jeżdzone autem tym wieksze prawdopodobieństwo, że tak się stało. A myślicie że ten MEGUIAR'S PERFECT CLARITY PREPARAT DO SZYB 710ML, pomoże na te zacieki? Bo będę składał zamówienie, a to akurat tez chciałem do szyb sobie zakupić. To też taki preparat nadaje się czy on raczej nie pomoże? Jak nie to może CarPro ten do usuwania waterspotów czy koniecznie trzeba takie mleczko polerskie bo to po prostu jest już tak głęboko?
asaledr Opublikowano 24 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2019 I jeszcze pytanie czy tym AUTOGLYM można coś zepsuć jak się nie umiejętnie coś zrobi? Czy może coś źle wpłynąć na szybę? Zrobić jakieś hologramy czy coś takiego, czy nie jest to aż tak mocna pasta i można śmiało stosować, że tak powiem nawet na codzień.
paperson Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2019 @asaledr nic nie możesz zepsuć. Szyba jest na tyle twarda, że traktując ją nawet maszynowo tlenkiem ceru trzeba się przyłożyć, żeby narobić jakiś szkód.
asaledr Opublikowano 24 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2019 A na lusterku będzie ok tego użyć? Bo na lusterku mam też te takie czarne kreseczki, które jakby oddzielają tą częśc lusterka zwykłą od tej takiej jak to nazywam z lupą. Nie wiem na ile głęboko to jest namalowane, ale nie zetrze się to? Coś takiego: (zdjęcie z neta)
Lukaso Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2019 Ja działałem na lusterkach kiedyś fareclą G3 czyli mocno ścierną pastą i nic złego się nie działo a waterspoty schodziły ładnie.
asaledr Opublikowano 28 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2019 Jak już to wyczyszczę to można to jakoś zabezpieczyć żeby te głębokie waterspoty się nie robiły? Czy dobrze myślę, że tutaj niewidzialna wycieraczka pomoże na lusterko? Czy coś innego? Bo jak lusterko podgrzewane to może być niewidzialna wycieraczka?
asaledr Opublikowano 28 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2019 A i jak są te automatycznie ściemniające się czy to nie przeszkadza też
Moderator BiałyGTi Opublikowano 28 Czerwca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2019 @asaledr nie przeszkadza to w tym ze sa fotochromowe oraz podgrzewane mozesz smiało nałozyc niewidzialna wycieraczkę
Lukaso Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2019 Lusterka to plastik najczęściej i niewidzialna wycieraczka się na tym nie trzyma.
asaledr Opublikowano 29 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2019 Będę robił na szybach to mogę od razu spróbować. Tylko pytanie czy te wszystkie jakie są na szyby nadają się również na lusterka? Bo typowo pod lusterka to jakiś glaze99 w sprayu tylko widzialem.
Rekomendowane odpowiedzi