dimmus Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 Mam taki mały problem - wtarta plastelina w tkaninę. Zanim zacznę eksperymentować wolę spytać, żeby nie pogorszyć sytuacji. Ktoś walczył z sukcesem? Czym to najlepiej usunąć? Mam APC do prania, myślałem ewentualnie o IPA, albo benzynie lakowej. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
paperson Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 @dimmus pierwsze spróbuj zamrozić plastelinę (tu doskonale sprawdza się sprężone powietrze do klawiatur). Potem wykrusz zamrożone resztki, a plamę potraktuj apc lub dedykowanym środkiem do prania tapicerek. Plastelina jest tłusta, więc im więcej jej wykruszysz, tym mniej będziesz się męczył z tłustą plamą. Proponuję odświeżyć od razu cały panel, żeby uzyskać jednolity kolor.
krzygaj Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 hmm... jakby to było na ubraniu, to podobnie jak gumę bym zamroził i skruszył - może tutaj podobny paten przyłożyć lód owinięty w folię. Jak nie, to zobaczyłbym co rozpuszcza plastelinę - może jakiś T&G i wtedy psiukałbym żeby się rozpuściło i zaraz wyciągał odkurzaczem żeby nie wpadło za głęboko, ale to chyba ostatnia deska ratunku
Lukaso Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 Może nalać różnych środków do kubeczków wrzucić trochę plasteliny i zobaczyć co zacznie ją brać i co by można użyć na tapicerkę.
Gozdziu23 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2019 Benzyną ekstrkcyjną schodzi bądź zmywaczem sylikonowym
Rekomendowane odpowiedzi