Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Panowie to mój pierwszy post i zarazem pytanie. Przymierzam się do 3 etapowej korekty lakieru Opel Insignia z 2009 kod lakieru Z163 Silver Lightning. Zakupiłem dokładnie ten zestaw padów oraz past  https://allegro.pl/oferta/zestaw-3w1-menzerna-pady-farecla-pasta-polerska-5075656044 czyli Menzerne 1100, 2500, 3500 oraz pady o 3 różnych twardościach. Etap przygotowawczy pod korektę oczywiście zostanie wykonany. Lakier oprócz "standardowych" rys i okręgów od mycia nie posiada żadnych głębszych rys. Teraz moje pytanie. Czy zestaw ten wystarczy i czy użyć również najbardziej tnącej pasty i pada bo słyszałem, że lakier jest dość bardzo miękki, a nie chciał bym go uszkodzić. Z góry dziękuje wszystkim za odpowiedzi.

Posted

Trochę źle opisałem temat. Pierwszy polerka w sensie pierwsza na tym aucie, a nie wykonana pierwszy raz prze zemnie. Przepraszam za błąd :-)

Posted

Zasada jest zawsze ta sama, jak masz zestaw to lecisz od najlżejszej kombinacji.

Robisz inspekcję, jak jest dobrze zostawiasz do końca,

jak za słabo to stopień mocniejsza kombinacja i tak do skutku.