sebabastian Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2019 Witam, Panowie to mój pierwszy post i zarazem pytanie. Przymierzam się do 3 etapowej korekty lakieru Opel Insignia z 2009 kod lakieru Z163 Silver Lightning. Zakupiłem dokładnie ten zestaw padów oraz past https://allegro.pl/oferta/zestaw-3w1-menzerna-pady-farecla-pasta-polerska-5075656044 czyli Menzerne 1100, 2500, 3500 oraz pady o 3 różnych twardościach. Etap przygotowawczy pod korektę oczywiście zostanie wykonany. Lakier oprócz "standardowych" rys i okręgów od mycia nie posiada żadnych głębszych rys. Teraz moje pytanie. Czy zestaw ten wystarczy i czy użyć również najbardziej tnącej pasty i pada bo słyszałem, że lakier jest dość bardzo miękki, a nie chciał bym go uszkodzić. Z góry dziękuje wszystkim za odpowiedzi.
sparco0 Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2019 Zacznij od m2500 i średniego pada, 3etapy na początek to spore wyzwanie.
sebabastian Opublikowano 21 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2019 Trochę źle opisałem temat. Pierwszy polerka w sensie pierwsza na tym aucie, a nie wykonana pierwszy raz prze zemnie. Przepraszam za błąd
ghost Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2019 Zasada jest zawsze ta sama, jak masz zestaw to lecisz od najlżejszej kombinacji. Robisz inspekcję, jak jest dobrze zostawiasz do końca, jak za słabo to stopień mocniejsza kombinacja i tak do skutku.
Rekomendowane odpowiedzi