Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, przewoziłem dziś niezabezpieczony element metalowy na tylnej kanapie( wiem to niebezpieczne - pośpiech złym doradcą). Podczas hamowania element oczywiście spadł na podłogę uderzając o tunel środkowy oraz tylne elementy foteli przednich. Powstały odarcia, mała wgniotka i rysy na plastikach z fakturą zbliżoną do baranka. Uszkodzenia może nie są duże, ale widoczne w nowym aucie( łącznie 4 elementy, koszt w ASO duży). Jakieś porady jak to zamaskować by było niewidoczne?Zdjęcia podsyłam. Wszystkie uszkodzenia są w okolicach nóg pasażerów jadących na tylnej kanapie. Myślałem o wynalazku (zestawie naprawczym) firmy picobello lub po prostu lekko zjechać te otarcia papierem ściernym i marker(z tym, że plastiki nie są typowo czarne, tylko szare/wyblaknięty czarny), no i nie będzie faktury. Plastiki są twarde, myślę, że bez powłoki gumowatej.

3.jpg

4.jpg

6 (1).jpg

6 (2).jpg

7.jpg

Posted

Obtarcia ze zdjęć 1, 4 i chyba 3 wydaje mi się, że opalarka sobie z nimi poradzi. Tam gdzie masz głębokie skaleczenia opalarka też zamaskuje na tyle, że nie będą się mocno odróżniać. Dołki jednak zostaną. Niedawno podobne rzeczy robiłem u siebie w Antarze.