Jump to content

Recommended Posts

Posted

Felgi przed sezonem zimowym wyglądały bardzo dobrze a już po kilku miesiacach niestety tak jak niżej.

Czemu akurat tylko w tych miejscach i czym to jest spowodowane? 

To już rdza? Nigdy nie miałem tego problemu. 

Cały komplet tak wygląda.

20181109_143625.jpg

20190406_171907.jpg

20190406_171858.jpg

Posted

Utlenianie się aluminium przez wadliwie położoną (pewnie zbyt cienką) powłokę lakierniczą na rantach, w następstwie działania czynników drogowych (woda, sól).

Posted

W 1 sezon by tak postępowało? Mam też inne felgi oem Honda uzytkowane zimà na drugim aucie i nic z tycg rzeczy.

Czyli tylko piaskowanie i malowanie całych felg?

• 7 months later...
Posted

to sie nazywa ciecie CNC frontu felgi a nie szczotkowanie, koszt kolo 1000 za kpl

Posted

Dokładnie przetoczyć trzeba na CNC i wtedy będzie tzw diamond cut.

Ps. Ładne tzw desmondy vel 388 aka slipstream 😁 Civic ej/ek?

Posted

Można mieć felgi i szczotkowane i toczone fronty na cnc. Są dwa zupełnie różne od siebie wykończenia felgi. 

Tutaj mamy przykład toczenia cnc, gdzie obróbce poddawany jest tylko jedna płaszczyzna felgi 

b5eysTMgkqwC0gj6LNTnR5KDWPA6SDI4b6YD3z97

QUaU-w77fVwJkm15wLBT31tfRkJOpMuwMhpqV2w9

Natomiast w tym przypadku felgi są szczotkowane. Wszytskie płaszczyzny są poddane obróbce a "rysy" są zdecydowanie większe i lepiej widoczne 

kI6Y7niI0yXfdTQ_G8PL62o_yCZ1F4CnKMY-8Blm

91gy7DxYawYG6Tdb13KuQAuibchB39hiDuWBGe0M

• Okay 1
Posted

Jeżeli chodzi o felgi to wszystko z nimi zrobi Ci Felgengarage z Kęt koło Bielska Białej.

Potrafią robić cuda z felgami nie znam lepszych speców 👍.

Polecam korzystałem z ich usług i jeżeli czegoś nie zrobią to znaczy, że nie da się tego zrobić.

Posted

jesli chodzi o szczotkowanie to zadna maszyna tego nie zrobi, to reczna robota, malo jest firm ktore wykonuja takie uslugi jest to czasochlonne I kosztowne.