Lukasz-odkrywca Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2019 Witam na wstępie chciałbym powiedzieć ,że jest to moja pierwsza relacja na forum, więc nie jest idealna . Auto nad którym spędziłem kilka godzin to moje audi. Przeprowadziłem odświeżenie lakieru i położyłem Tac system Moonlight. W środku typowo odkurzanie i jakiś dressing. Środki użyte 1. Na zewnątrz Do mycia auta: - Piana SG Fruit snow foam - szampon ADBL PRO - Deironizacja RRC wheel gel - Odsmalanie Tar and glue ADBL Do zabezpieczenia: - Tac System Moonlight - Koch Chemie nano magic plast care - Miejsce na dressing do opon 2. Wnętrze Do mycia pedałów i wycieraczek użyłem APC od RRC na plastiki również RRC jednak w stężeniu 1:20. Do zabezpieczenia PB Natural Look A więc od początku, tak się auto prezentowało: Tragedii nie ma, ale lubię mieć czyste auto. Więc jako Prewash wleciała piana Shiny Garage Fruit Snow Foam. Po spłukaniu Prickbort po paru minutach deiron w postaci RRC wheel gel. Po całym procesie odsmalania i deironizacji wleciała drugi raz piana. Jednak deiron miał co robić ... jakieś tam brudy piana ściąga . . Po odczekaniu chwili spłukujemy. Po spłukaniu czas na mycie ręczne tutaj jak zwykle ADBL Shampoo PRO. Radzi sobie super z resztkami wosku. Po myciu czas na ,,mój pierwszy raz" z glinką Jako lubrykantu używalem wody z szamponem. Po glince osuszyłem auto i wjechałem do swojej nory, gdzie stoi auto. Światło jakie tam jest nie powala. W dodatku miałem ambitny plan zrobić swoje pierwsze odświeżenie lakieru na polerce którą trzymałem może 2h. (Jest to moja pierwsza polerka) ADBL Roller 9mm Pady jaki używałem to: -futro supershine -one step żółty z Supershine -Różowy Detailing Mafia ( najfajniejszy w moim odczuciu) Do zakamarków użyłem talerza 75mm plus te same pady tylko mniejsze Zacząłem od słupków w piano były masakryczne... To co jest z góry to palec sorry za niego... Udało się je jakoś ogarnąć. Wszystkie zdjęcia są robione po wymyciu Ipą. Przechodzimy do lakieru jest on jak dla mnie w średnim stanie, dlatego się za niego wziąłem . Niestety po tym jak wpadłem w wir prac nie robiłem zdjęć co i jak idzie do przodu. Na koniec umyłem auto. i zacząłem nakładać Tac system Moonlight. Auto zaczęło wyglądać tak jak lubię. Jako, że lubię mieć wszystko czyste zdjąłem tablice i na nie również wleciał Tac system. Przechodzimy do środka tutaj w akcji PB natural look a przed nim APC. Dziękuję Wszystkim z forum za pomoc i rady dzięki Wam uczę się jak dbać o auto. Przy okazji uczę również siostrę i ojca . Przepraszam za brak dressingu na oponach, ale aktualnie nie mam żadnego. Proszę Wszystkich o opinie ( oby tylko pozytywne ). Ps: Proszę moda o usunięcie tych zdjęć z dołu bo ja nie wiem jak 1
Kubsonke Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2019 Wheel gel daje radę jako deiron?Autko odżyło, relacja super!Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 1 1
Lukasz-odkrywca Opublikowano 27 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2019 Powiem Ci wheel gel na lakierze ok, ale do mycia felg gorszy niż Tuga czy vampire z ADBL . Jednak patrząc na cenę może być . 1
DZIADZIA Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2019 super relacja, widać, że włożone serducho w robotę, ale... nie byłbym sobą jakbym się nie doszukiwał- w tej relacji przynajmniej nie zauważyłem maszyny do polerki na glebie dla mnie już duży plus dlaczego tu mamy zdjęcie z lampką a tu już bez, coś poszło nie tak, ciężko było wyciągnąć holsy, czy zapomniałeś o lampeczce co to za szaleństwo na lakierze
Lukasz-odkrywca Opublikowano 27 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2019 @rygryss powiem Ci szczerze ,że to ostatnie zdjęcie to prawda. Holosy zostały ale jak przeleciałem lakier virtus polishing poznikały (tutaj zostały ). Co do lampki mam ogólnie problem bo o niej zapominam. Jutro dorzucę parę zdjęć jak wygląda pod lampą i w świetle latarki. Dzięki za rady
DZIADZIA Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2019 4 minuty temu, Lukasz-odkrywca napisał: Jutro dorzucę parę zdjęć jak wygląda pod lampą i w świetle latarki. nie potrzeba, wierzę... chciałem tylko sie upewnić bo z piano różnie bywa 1
lukeu Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2019 @Lukasz-odkrywca Robótka wiadomo na plus. Szanuję każdego kto sam grzebie przy samochodzie, bo wiem, że mimo pasji jest to jednak wymagające i czasochłonne Jakich past używałeś? Albo nie napisałeś, albo mi gdzieś umknęło. Miałem przyjemność robić kiedyś Audi q5 i lakier beton, więc tym bardziej robota na plus Na przyszłość od siebie polecam na ostatni etap przejechać CarPro Essence przed Moonlightem. Można po 3h wymyć dla pewności, ale jest to super primer, który daje bardzo dużo od siebie, trochę usuwa, trochę maskuje i mega nabłyszcza.
Lukasz-odkrywca Opublikowano 27 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2019 @lukeu pasta perfect finish a przed tym koch h8 na futrze. Co do wykończenia była masakra, dlatego przyznaję się bez bicia że hologramy gdzie niegdzie są hologramy. Dzięki za rady w przyszłości napewno spróbuję tej pasty .
lukeu Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2019 @Lukasz-odkrywca Jeśli była masakra, to możliwe że za dużo bajzu narobiłeś h8. Trzeba było wziąć jakiś delikatniejszy pad, żeby potem to łatwiej wyciągnąć. Osobiście rysy poniekąd "akceptuje", niestety nie da się ich uniknąć nawet myjąc ze sztuką, ale hologram to jest wróg, który nie ma prawa istnieć Ewentualnie za twardy pad do wykończenia. Perfect Finish to mocna pasta (odpowiednik Ex 04-06) którą można machnąc one-stepa, więc tu może leżeć również problem. Niestety nie da się podpatrzeć z forum gotowej kombinacji padów i past, trzeba mieć kilka i po próbach wybrać najlepszy komplet.
Lukasz-odkrywca Opublikowano 27 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2019 @lukeu ja niestety kupiłem tylko te dwie. Potem musiałem się ratować virtus-em polish i jakoś to wyszło. Robiąc to odświeżenie uświadomiłem sobie jak dużo chęci i czasu trzeba mieć żeby ogarnąć auto na tip top, jestem pełen podziwu dla ludzi którzy ogarniają fury i mają jeszcze chęć by robić zdjęcia. 1
paperson Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2019 @Lukasz-odkrywca relacja ciekawa. Dowodzi, że poczytałeś forum i zgłębiłeś sporo wiedzy. Popracuj jeszcze nad kadrowaniem zdjęć, a odbiór Twojej pracy będzie jeszcze lepszy.
Lukasz-odkrywca Opublikowano 27 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2019 @paperson dzięki za podpowiedzi co do zdjęć robiłem telefonem na szybko. Nie wiedziałem zbytnio jak sie ustawić. Następnym razem bardziej się postaram . 1
Marcin Gugu33 Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2019 Świetna relacja będę się wzorował przy swoich Audi Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka 1
Pietras Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2019 W dniu 27.03.2019 o 20:50, rygryss napisał: super relacja, widać, że włożone serducho w robotę, ale... nie byłbym sobą jakbym się nie doszukiwał- w tej relacji przynajmniej nie zauważyłem maszyny do polerki na glebie dla mnie już duży plu W dniu 27.03.2019 o 18:59, Lukasz-odkrywca napisał: Do zakamarków użyłem talerza 75mm Podpowie ktoś gdzie można kupić talerz 75 do Rollera? BTW pisał ktoś na forum że BP75 mm nie nada do Rollera ADBL
Lukasz-odkrywca Opublikowano 16 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2019 Ja talerz kupiłem w @MrCleaner ;).
peciu Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2019 @Pietras jeżeli roller 9mm to ja kupowałem dysk flexipads do tego podkładki żeby wagowo było podobnie jak dysk 125.
piotroosh Opublikowano 11 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2019 @peciu tez mam bp75 do rollera i jeszcze go nie montowałem. Jak nie da podkładek to strasznie nim rzuca?
peciu Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2019 @piotroosh u mnie bez podkładek nie było szans pracować.
Rekomendowane odpowiedzi