Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, ostatnio używałem środka do dezynfekcji układu klimatyzacji i niestety kilka kropel spadło na deskę rozdzielczą pozostawiając ślady. Kokpit mam koloru szarego a ślady zrobiły się czarne i wygląda na to że wypaliły deskę bo niczym nie moge ich usunąć. Możecie coś polecić żeby pozbyć się defektu?

Posted

Hmm... Nie o takie podpowiedzi mi chodziło, wolałbym uniknąć wymiany i lakierowania deski.

Trochę tej chemii na rynku jest, napewno ktoś już borykał się z podobnym problemem.

Posted

Jasne, zdjęcia w załączniku. Oczywiście już na kilka sposobów próbowałem się tego pozbyć ale bez efektu.

20190326_184647.jpg

20190326_184630.jpg

20190326_184545.jpg

20190326_184551.jpg

Posted

A możesz podpowiedzieć z jakiej farby mam wybierać? Nigdy dotąd jeszcze z tego typu problemem nie walczyłem. Pewnie są jakieś farby dedykowane do deski rozdzielczej?

Posted

najlepiej farba akrylowa, są firmy które mają farby strukturalne ale w szpraju- na pewno ma TROTON

Ty potrzebujesz odrobinę, żeby delikatnie zatuszować, dobierz farbę i po temacie.

Posted

dorobić farbę, ale nie w sprayu, potrzebujesz bardzo mały pędzelek lub delikatną gąbkę i miejsca przypalone z wyczuciem przykrywać. Pamiętaj żeby kłaść bardzo małymi porcjami- krycie na kilka/kilkanaście razy... lepiej dać mniej i nie pokryć idealnie, niż nawalić klopsa, który bedzie widoczny z Marsa :-D

jest jeszcze opcja z farbą do skór... też pokryje, ale jak długo posiedzi nie wiadomo

Posted

Wielkie dzięki za podpowiedzi 🙂 Spróbuję dobrać farbę akrylową Colourlock albo Troton i pobawię się trochę w detailera 😉.

Dam znać jak wyszło.