Godlesss Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2019 Witam, ostatnio używałem środka do dezynfekcji układu klimatyzacji i niestety kilka kropel spadło na deskę rozdzielczą pozostawiając ślady. Kokpit mam koloru szarego a ślady zrobiły się czarne i wygląda na to że wypaliły deskę bo niczym nie moge ich usunąć. Możecie coś polecić żeby pozbyć się defektu?
Birkhof Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2019 Wymiana deski?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Godlesss Opublikowano 26 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2019 Hmm... Nie o takie podpowiedzi mi chodziło, wolałbym uniknąć wymiany i lakierowania deski. Trochę tej chemii na rynku jest, napewno ktoś już borykał się z podobnym problemem.
barto125 Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2019 Może jakieś zdjęcia pokaż? Szklanych kul nie mamy.
Godlesss Opublikowano 26 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2019 Jasne, zdjęcia w załączniku. Oczywiście już na kilka sposobów próbowałem się tego pozbyć ale bez efektu.
DZIADZIA Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2019 dobieraj farbę, wyżarte i nic prawdopodobnie oprócz pędzla nie pomoże
Godlesss Opublikowano 26 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2019 A możesz podpowiedzieć z jakiej farby mam wybierać? Nigdy dotąd jeszcze z tego typu problemem nie walczyłem. Pewnie są jakieś farby dedykowane do deski rozdzielczej?
DZIADZIA Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2019 najlepiej farba akrylowa, są firmy które mają farby strukturalne ale w szpraju- na pewno ma TROTON Ty potrzebujesz odrobinę, żeby delikatnie zatuszować, dobierz farbę i po temacie.
Godlesss Opublikowano 26 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2019 Czyli dorobić farbę w sprayu i malować tylko punktowo tak?
DZIADZIA Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2019 dorobić farbę, ale nie w sprayu, potrzebujesz bardzo mały pędzelek lub delikatną gąbkę i miejsca przypalone z wyczuciem przykrywać. Pamiętaj żeby kłaść bardzo małymi porcjami- krycie na kilka/kilkanaście razy... lepiej dać mniej i nie pokryć idealnie, niż nawalić klopsa, który bedzie widoczny z Marsa jest jeszcze opcja z farbą do skór... też pokryje, ale jak długo posiedzi nie wiadomo
Godlesss Opublikowano 27 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2019 Wielkie dzięki za podpowiedzi Spróbuję dobrać farbę akrylową Colourlock albo Troton i pobawię się trochę w detailera . Dam znać jak wyszło.
Rekomendowane odpowiedzi