barkry Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2019 Witam, nie zauważyłem wzmianki na forum o maszynie TW850-OSC czyli Turtle Wax. Jest dostępna w fajnym zestawie w sklepie Jula. Może ktoś korzystał? Ktoś coś wie? Ktoś się wypowie? https://www.jula.pl/catalog/motoryzacja/pielegnacja-samochodu/srodki-do-woskowania-i-polerowania/polerki-elektryczne/polerka-006605?gclid=CjwKCAjw96fkBRA2EiwAKZjFTVmnwyyIsyi8_kzc9ebCpKLTkVte4czWr-jgpHWd1IYXdZtJnoSVyxoC2GQQAvD_BwE#tab02 Wydaje się być fajna, walizka, długi kabel, uchwyty itd. Za cenę 379 zł. Wie ktoś może jaki jest skok?
ghost Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2019 Nie miałem styczności z tą maszyną. Wydaje się być ergonomiczna. Kabel przyzwoicie długi. Talerz w komplecie 125 wydaje sie być zwykły chiński ale plus, że od razu dodany. Walizka całkiem fajna. Nie znalazłem informacji o skoku ale strzelałbym, że 8mm. (Te z większym skokiem mają najczęściej inne talerze, a tu chyba klasyczny z gwintem 5/16, te są dużo tańsze w zakupie) Turtle wax to nie jest firma krzak, więc jak zlecali komuś wykonanie jest szansa, że nie jest najgorsza. Kupując prywatnie (nie na firmę) masz dwa lata rękojmi z tego co pamiętam, a maszyny użytkowane okazjonalnie ciężko zajechać. U mnie czy droższe czy tańsze wszystkie wyglądają jak nowe bo nie robię tego zawodowo. Przed zakupem upewnij się tylko czy przycisk obok, to blokada włącznika, przydatne. Jak kupisz daj znać. Przydadzą się opinie o nowych produktach.
barkry Opublikowano 16 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2019 Mam dylemat między właśnie turtle wax-em A https://www.jula.pl/catalog/motoryzacja/pielegnacja-samochodu/srodki-do-woskowania-i-polerowania/polerki-elektryczne/polerka-004229/#tab01 I nie wiem na co się zdecydować, z jednej strony walizka kabel bardziej na korzyść turtle waxa A znów hamron wydaje się taki solidniejszy z wyglądu
powalla Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2019 Ty byłeś w tej Juli i trzymałeś obie w ręce? W ciemno obstawiam że nie Byłem niedawno po ich klucz udarowy i obie dobrze obmacałem, podłączyłem i sprawdzałem na różnych prędkościach i różni je wszystko! Począwszy od skoku , poprzez wykonanie , a kończąc na głośności. ... na korzyść Hamrona oczywiście. 1 1
barkry Opublikowano 16 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2019 @powalla dziękuję! O to właśnie mi chodziło, niestety do najbliższej juli mam 150 km więc nie za bardzo miałem jak tam być. Dziękuję za opinię rzetelną
Rekomendowane odpowiedzi