Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam mam nalozonego gtechnic C1 ale zauwazylem ze powloka nie dziala jak na poczatku myte auto recznie zrobione d tox z uwagi na zwiazki metaliczne na lakierze. Kupilem szampon FX protect czy to wystarczy aby odzyskala wlasciwosci czy za malo? Powloka nalozona wrzesien 2018.

Posted

@cinek1 Na początek pasowałoby umyć jakimś mocniejszym szamponem do powłok, polecam CarPro Reset. 

Kupiłeś który z szamponów FX? Zielony czy ten mocniejszy odtłuszczający?

Posted

Ten odtluszczajacy żółty. Jest jakos sposob aby sprawdzic czy powloka siedzi na aucie po takim czasie? Po nalozwniu bylo elegancko jwchalwm na myjke to pielnie woda splywala teraz krople nie sa juz tak regularne. Moze lakier nie umyty dobrym szamponem? 

Posted

Ok powloka chyba zreanimowana 😉 umyty i nalozone C2V3 oto efekt. Jak doczytalem c2v3 lezy do 8 m na aucie woec wnioskuje ze sienskonczyl powloka jest nadal poprostu C1 jest tepa powloka z tego co slyszalem. 

20190312_145626.jpg

20190312_145629.jpg

Posted
5 godzin temu, cinek1 napisał:

Ok powloka chyba zreanimowana 😉 umyty i nalozone C2V3 oto efekt. Jak doczytalem c2v3 lezy do 8 m na aucie woec wnioskuje ze sienskonczyl powloka jest nadal poprostu C1 jest tepa powloka z tego co slyszalem. 

Teraz na etykiecie fabrycznej jest już nie 8 miesięcy a "do 6", a polski dystrybutor podaje w swojej etykietce 2-5 miesięcy 😄 

Posted

No to jeszcze lepiej 😉 w zamian inny produkt godny polecenia ktory dluzej polezy?

Posted

Najlepiej to położyć topcoat exo v4 🙂 powłoki gtechniq jak dla mnie musza mieć na sobie topcoat. Wtedy pracują najlepiej

Posted

No ale drogie strasznie exo i tak z c2v3 jestem zadowolony pomysle co polozyc nastepnego bo skonczylo mi sie c2v3 albo kupie znow albo cos innego