Pezet85 Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 Hej, mam zamiar przesmarowac wszystkie uszczelki w swoim 307CC, czy środek Boll'a do uszczelek będzie w porządku?Ewentualnie co polecacie?https://www.boll.pl/produkty-techniczne-5/boll-silikon-w-sprayu-64 Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka
Birkhof Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 AW elixirWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
paperson Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 @Pezet85 możesz użyć tego Boll'a. Możesz kupić również sztyft do uszczelek Sonax, który znajdziesz prawie na każdej stacji/ większym markecie. Moim ulubionym produktem jest 1Z Einszett sztyft do uszczelek, który nie zawiera silikonu. Warto przed posmarowaniem umyć uszczelki dedykowanym cleanerem tire&rubber, np. firmy ExceDe czy ADBL.
Pezet85 Opublikowano 9 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 Dzięki za porady, znalazłem jeszcze coś takiego :https://www.motochemia.pl/shiny-garage-seal-separator-sztyft-do-uszczelek-200ml-p-1190110.htmlCo do umycia i odtłuszczenia uszczelek moge użyć alkoholu izopropylowego?Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka
Pezet85 Opublikowano 9 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 Excede tire&runner kupiony... Udało się nawet go w dobrej cenie kupić. Do tego dokupiłem Autoland uszczelka z aplikatorem. Zastanawiam się czy ktoś w ogóle kiedykolwiek czyścił uszczelki dachu.Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka
Pezet85 Opublikowano 9 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 Zabrałem się za mycie uszczelek i ich konserwację, trochę czasu zeszło i jak na mój pierwszy raz myślę że sobie jakoś poradziłem.Poległem tylko z jedną uszczelką, ta główna co łączy słupki i szybe z dachem . Jest na niej jakiś nalot i nawet koncentrat Excede nie dał temu rady. Szorowanie też nie pomogło. Czym można by to usunąć? Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka
Pezet85 Opublikowano 11 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2019 Na szczęście nie ma to większego wpływu na tą uszczelkę, ważne że wszystko wyczyszczenie i przestały skrzypiec szybyWysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka
xnolb Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Parę lat temu na forum jako dobry środek do uszczelek polecano glicerynę, dalej tak jest?
ghost Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Do uszczelek kabrioletów zdecydowanie Nextzett (dawniej Einszett) Gummi Pflege Ewentualnie łatwiej dostępny Sonax do uszczelek, ale w płynie, nie sztyft. Jednak jak się da, to brać Nextzett
Rekomendowane odpowiedzi