maxikaz Posted March 3, 2019 Report Posted March 3, 2019 Cześć zaczynam zabawę w detailing, ponieważ zestaw kosmetyków jest dość drogi mam pytanie. Potrzebuję deiron i środek do czyszczenia felg. Wydaje mi się, chemicznie są to środki zbliżone do siebie, czy możecie polecić jakiś środek do felg, który po rozcieńczeniu sprawdzi się jako deiron albo silny deiron, który sprawdzi się do felg? Chyba, że źle kombinuję to mnie poprawcie. Z góry dziękuję za pomoc
paperson Posted March 3, 2019 Report Posted March 3, 2019 @maxikaz do większych szczurów ADBL Vampire Liquid lub Vampire Light, zaś do bieżącego mycia ExCede Ultimate Wheel Cleaner (zbyt częste korzystanie z deironów powoduje powstawanie rdzawego nalotu na zaciskach/tarczach/bębnach).
Eidos71 Posted March 3, 2019 Report Posted March 3, 2019 16 minut temu, paperson napisał: do większych szczurów ADBL Vampire Liquid lub Vampire Light Do "większych szczurów" albo środki na bazie kwasu, albo silne deironizery (typu CarPro Iron X, lub Bilt Hamber Auto-Wheel, lub też deironizer od Fireball, lub Gyeon). Obydwa deironizery od ADBL (opinia subiektywna) są dobre, ale nie należą do grupy silnych deironów. Oczywiście robią, co do nich należy, ale zajmuje im sporo więcej czasu działanie w pełni skuteczne. 1
maxikaz Posted March 3, 2019 Author Report Posted March 3, 2019 Dzięki za podpowiedzi myślę, że zdecyduję się na ADBL Vampire Liquid. Myślę, że później dokupię ExCede Ultimate Wheel Cleaner, wydaje się być bardziej ekonomiczny bo litr koncentratu kosztuje około 34 zł, ale do lakieru się raczej nie nada ze względu na różne dodatki. 1
maxikaz Posted March 4, 2019 Author Report Posted March 4, 2019 @Madri żel na lakier bałbym się do kół jak najbardziej
Strus Posted March 4, 2019 Report Posted March 4, 2019 8 godzin temu, maxikaz napisał: ExCede Ultimate Wheel Cleaner, wydaje się być bardziej ekonomiczny bo litr koncentratu kosztuje około 34 zł, ale do lakieru się raczej nie nada ze względu na różne dodatki A dlaczego chciałbyś go używać na lakierze ? To nie jest deironizer tylko cleaner do felg
lodowa Posted March 5, 2019 Report Posted March 5, 2019 Na totalna patole alux ale nie dluzej niz 20 sekund
Recommended Posts