Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Na zdjęciu listwa mercedesa cl203 2005r. Czy pasek na listwie to chrom? Jak to polerować podczas korekty, oddzielić taśmą i jako listwy polerować na końcu, czy "chrom" osobno pastą AUTOSOL do chromów? w jaki sposób się do tego zabrać?

listwa.jpg

Opublikowano

mozesz pastą dedykowaną do metalu, możesz autosolem dedykowanym do powlekanego chromem plastiku, a możesz i zwykła pastą cuttingową do lakieru, tutaj nie ma za dużej filozofii, na "chromie"  masz brązowe wżery od rzadkiego mycia zeszło by pewnie i od glinki.
Chcąc być profesjonalista, aby porobić ładne foty i ludzie mówili że jesteś kozak powinieneś wszystkie inne elementy niż lakier okleić taśmą 🙂, ale bądźmy szczerze osobiście bym tego nie oklejał i normalnie polerował wraz ze zderzakiem i atrapą listwy zderzaka.

• Dziękuję 1
Opublikowano

czyli elementy chromowane można lecieć sonaxem cutmaxem na spokojnie? bo na maskownicy mam też sporo chromu to bym nie zmieniał past

Jeszcze przypomniała mi się jedna sprawa, jak polerować plastikowe lampy tylnie, też można tak jak lakier cut a potem finish sonaxem?

Opublikowano

@Szurszur1 możesz lecieć z cutmaxem. Pamiętaj o tym, że pasta powchodzi we wszelkie zagłębienie i będziesz ją musiał z nich wydłubać. Lampy jak najbardziej pastami oblecisz. Pamiętaj o kontrolowaniu temperatury podczas korekty, gdyż plastik dość szybko się nagrzewa.  

Opublikowano
2 godziny temu, paperson napisał:

@Szurszur1 możesz lecieć z cutmaxem. Pamiętaj o tym, że pasta powchodzi we wszelkie zagłębienie i będziesz ją musiał z nich wydłubać. Lampy jak najbardziej pastami oblecisz. Pamiętaj o kontrolowaniu temperatury podczas korekty, gdyż plastik dość szybko się nagrzewa.  

nie wyczyści potem piana aktywna resztek pasty z zakamarków, albo moze vampira po wszystkim żeby te paste usunąć?

Opublikowano
W dniu 3.03.2019 o 13:18, powalla napisał:

Chyba słownik w fonie zmienił Ci z Wipeouta ...

dokładnie chodziło mi o wipeouta

Z pewnego zrodla mam info ze wipeout za mocny na to. Ipa wkroczy