salvien Posted February 25, 2019 Report Posted February 25, 2019 Cześć, Czy ktoś korzystał z was z tej polerki ? Mogę ją pożyczyć od kolegi. I nie wiem czy czy zbierać na maszynkę od K2 .Znalazłem o niej : https://portalnarzedzi.pl/artykul/test-szlifierko-polerki-tryton-tsp710k/ Dzięki za pomoc
Tomas-sg Posted February 25, 2019 Report Posted February 25, 2019 To co możesz pożyczyć to maszyna DA. K2 to rotacja, zupełnie inny komfort pracy Poczytaj o różnicach, pożycz, ocen sam.
ghost Posted February 25, 2019 Report Posted February 25, 2019 44 minuty temu, Tomas22 napisał: K2 to rotacja K2 oferuje również maszyny DA https://k2.com.pl/produkty/masner zazwyczaj każdy ma na myśli rotację, bo są tanie i przez to popularne @salvien poczytaj o maszynach Dual Action, jako uniwersalnej możesz poszukać takiej ze skokiem 15mm. A na początek do nauki możesz spróbować 8mm, z taką nawet lamusy bez umiejętności sobie radzą i szybko nabierają doświadczenia Maszyna rotacyjna ma również duze możliwości, ale wymaga więcej umiejętności od operatora.
Tomas-sg Posted February 25, 2019 Report Posted February 25, 2019 Raczej wątpię by kolega mówił o DA od K2 Tryton - 310 zł K2 DA 1000 zł 1
salvien Posted February 25, 2019 Author Report Posted February 25, 2019 Nie nie mówię o budżetowej wersji. Chciałem tylko zapytać czy ten sprzęt nadaje się do kontaktu z samochodem. Czy raczej jest to szmelc, który tylko pogorszy sprawę. Hmm, DA w cenie 310 zł. Coś tu nie gra ?
Tomas-sg Posted February 25, 2019 Report Posted February 25, 2019 2 minuty temu, salvien napisał: Nie nie mówię o budżetowej wersji. Chciałem tylko zapytać czy ten sprzęt nadaje się do kontaktu z samochodem. Czy raczej jest to szmelc, który tylko pogorszy sprawę. Hmm, DA w cenie 310 zł. Coś tu nie gra ? Nikt nie mówi że to szmelc tym bardziej że większość z nas nie wie co to za maszyna Chodziło nam głównie o twoje pytanie z pożyczyć maszynę ? Czy uzbierać pieniążki na kupno maszyny K2. Btw która maszyna K2 Ciebie interesuje ?
salvien Posted February 25, 2019 Author Report Posted February 25, 2019 33 minuty temu, Tomas22 napisał: Nikt nie mówi że to szmelc tym bardziej że większość z nas nie wie co to za maszyna Chodziło nam głównie o twoje pytanie z pożyczyć maszynę ? Czy uzbierać pieniążki na kupno maszyny K2. Btw która maszyna K2 Ciebie interesuje ? Myślałem nad k2 masner, ale może ten DA będzie ciekawszym rozwiązaniem i prostszym dla laika? Maszyna ma zakres obrotów od 3 do 6 tysięcy, więc chyba to ją wyklucza ? Średnio jak patrze na maszynki np K2 masner ma od 600 do 3000. Nie wiem do końca czy zwykłe polerki mozna porównywać do DA pod względem obrotów. Proszę o sprostowanie
Tomas-sg Posted February 25, 2019 Report Posted February 25, 2019 Polerka typu DA tak ma z obrotami bo jest to liczone razem z ruchami orbitalnym i maszyny Pożycz od kolegi ta maszynę. To najzwyklejsza maszyna Dual Action. Poczytaj też na forum o typach maszyn i sam dojdziesz do wniosku
ghost Posted February 25, 2019 Report Posted February 25, 2019 35 minut temu, salvien napisał: Maszyna ma zakres obrotów od 3 do 6 tysięcy, więc chyba to ją wyklucza ? Chcesz żebyśmy poświęcili Tobie czas. Więc go szanuj i przeczytaj czym różni się polerka rotacyjna od dual action. Godzinę temu, salvien napisał: DA w cenie 310 zł. Coś tu nie gra Jest wiele polerek poniżej, bywały i po 200zł Samochód wypolerują tak samo jak ich odpowiedniki za 1000 i 2000zł. Różnica nie musi być w pracy wykonywanej. Ale np w drganiach, hałasie, długości kabla, ergonomii, trwałości, serwisie, jakości plastików itp...
salvien Posted March 2, 2019 Author Report Posted March 2, 2019 Ok, planowałem kupić do tego pastę menzerny mcp2500 i sfc3500. Ale została mi polecony Sonax 04-06. Ale pytania jeszcze były pod zwykłą maszynę, ponieważ nie wiedziałem, że będę miał dostęp do DA. Planuję zrobić polishing i finish, bo az tak duzych rys nie mam. Ile padów będzie mi potrzebnych na całe auto ? Po 2-3 sztuki z jednego ? Zastanawialem sie nad : Flexipads 135mm polerska pomarańczowa i Flexipads 135mm polerska żółta. Może znacie jakies lepsze ?
salvien Posted March 6, 2019 Author Report Posted March 6, 2019 Będzie to dobry wybór, czy lepiej zainwestować w inne pady ?
Recommended Posts