Jump to content

Obniżka cen Meguiars

Xeper

Recommended Posts

no no no... meguiars.pl obnizylo ceny na czesc asortymentu :good:

np #16 na 99,99 (byl chyba po 110), IMO stanialy tez foam pady, MF - zarowno SS jak i UW. Cos sie komus jeszcze rzucilo w oczy?

Najwyższa pora. Swego czasu mieli monopol na taką średnią półkę a na dziś tracą już na pewno wielu klientów. Choć ja bym się jeszcze nie zachwycał bo już pamiętam ich podwyżkę na niektóre produkty nawet o 50%.

Firma mająca monopol zawsze mówi, że nie może dać niższej ceny bo...i tutaj wylicza/podaje 1500 powodów. Gdy pojawia się konkurencja i daje zdecydowanie niższą cenę...nagle monopolista też może dać o wiele niższą cenę. Cudowne uzdrowienie;-) Niestety tak dzieje się we wszystkich dziedzinach życia. Tylko dla mnie taka fima/sklep jest już niewiarygodna/y i po prostu tam nie kupuję!

• Administrator

MetalMagnes, no tak, bo gdybyś Ty był właścicelem takiego sklepu to napewno byłbyś dobrym Samarytaninem i rozdawał produkty pół darmo. Widać dopóki się to opłacało i byli klienci, to ceny były na wyższym poziomie, to biznes.

ruch w dobrym kierunku , ja jednak dzięki temu forum , trafiłem do innych sklepów , oferujących równie atrakcyjne ( cenowo i jakościowo ) kosmetyki .

ruch w dobrym kierunku , ja jednak dzięki temu forum , trafiłem do innych sklepów , oferujących równie atrakcyjne ( cenowo i jakościowo ) kosmetyki .

Na reszcie ktoś prawdę powiedział :evil: wszędzie Meg's i Meg's, nie powiem złego słowa na te kosmetyki ale z cenami to przesadzają... niech zmienią opakowania na inne "tańsze" żeby całościowa cena była dla pospolitego zjadacza chleba to wrócę "może" do Megs'a jak na razie stosuje inne i tez jestem więcej niz zadowolony :P

Zwłaszcza, że jak się popatrzy na ceny u brytoli, to jest to produkt w podobnych przedziałach jak konkurencja, a u nas jest to zdecydowanie najdroższy producent wśród firm ze średniej półki

Nikt tego nie zrobił wcześniej więc postanowiłem zrobić to ja. Kiedyś - jak $ stał 2,80 zł_ postanowiłem zrobić zakup w Sklepie Megsa. Jak postanowiłem tak zrobiłem. Wydałem 150$.

Ale jak wiadomo nie wysyłają do Polski bezpośrednio . Więc zrobiłem to za pośrednictwem Polameru. Teraz koszty całego przedsięwzięcia :

150 $ zakup w Megsie

15$ przesyłka do Chicago

12$ podatek stanu Ilinois

60 $ transport morski do Polski (samolot 3x droższy)

100$ przedstawicielstwo Polameru w Gdyni

33 $ podatek Vat dla US w Polsce

Razem zapłaciłem 370$ czyli za $ w towarze dałem 7 zł ( na tamten czas- dzisiaj to ok. 8 zł)

Przykład: UC - 10$ czyli 70 zł (80 zł dzisiaj)

Oczywiście to świadczy o moim "obywatelskim" podejściu do sprawy (podatek etc.)

Tak naprawdę to:

1-nie zrobię tego już nigdy,

2- nie dziwię się zbytnio że ceny w Polsce są takie

3- moja rada - nie wolno patrzeć na cenę u źródła. Koszty dodatkowe często przekraczają nasze wyobrażenie.

I jeszcze na koniec- cała operacja trwała 2 miesiące

Tak naprawdę to:

1-nie zrobię tego już nigdy,

2- nie dziwię się zbytnio że ceny w Polsce są takie

3- moja rada - nie wolno patrzeć na cenę u źródła. Koszty dodatkowe często przekraczają nasze wyobrażenie.

I jeszcze na koniec- cała operacja trwała 2 miesiące

1 - wcale sie nie dziwie :)

2 - mimo wszystko nadal sie dziwie, chociazby dlatego ze inni producenci maja porownywalne ceny

3 - na pewno dochodza koszty transportu (pytanie jak duzo maja znaczenie przy zamowieniach hurtowych)

Pomijajac wszystkie kwestie zwiazane z kosztami, kazdy produkt jest wart tyle ile gotowi sa za niego zaplacic klijenci. Megs chyba sie wreszcie polapal, ze niektorzy nie chca juz tyle placic. Jednak przynajmniej w moim przypadku zle wrazenie pozostalo.

apc.GIF.b58b274577025d688633b400fa69317a.GIF

• 3 weeks later...
no no no... meguiars.pl obnizylo ceny na czesc asortymentu :good:

np #16 na 99,99 (byl chyba po 110), IMO stanialy tez foam pady, MF - zarowno SS jak i UW. Cos sie komus jeszcze rzucilo w oczy?

#16 kupowałem u Temachem po 79zł - także żadnej promocji tutaj nie widzę... :D