Xeper Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 no no no... meguiars.pl obnizylo ceny na czesc asortymentu np #16 na 99,99 (byl chyba po 110), IMO stanialy tez foam pady, MF - zarowno SS jak i UW. Cos sie komus jeszcze rzucilo w oczy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabul Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 Last touch. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wlody Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 hehe za duża konkurencja i dlatego obniżka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Evo Posted April 28, 2010 Administrator Report Share Posted April 28, 2010 SwirlX chyba też troche taniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabul Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 Najwyższa pora. Swego czasu mieli monopol na taką średnią półkę a na dziś tracą już na pewno wielu klientów. Choć ja bym się jeszcze nie zachwycał bo już pamiętam ich podwyżkę na niektóre produkty nawet o 50%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator AreK Posted April 29, 2010 Administrator Report Share Posted April 29, 2010 Konkurencja ciśnie!!!!!!! a my na tym skorzystamy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MetalMagnes Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 Firma mająca monopol zawsze mówi, że nie może dać niższej ceny bo...i tutaj wylicza/podaje 1500 powodów. Gdy pojawia się konkurencja i daje zdecydowanie niższą cenę...nagle monopolista też może dać o wiele niższą cenę. Cudowne uzdrowienie;-) Niestety tak dzieje się we wszystkich dziedzinach życia. Tylko dla mnie taka fima/sklep jest już niewiarygodna/y i po prostu tam nie kupuję! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Evo Posted April 29, 2010 Administrator Report Share Posted April 29, 2010 MetalMagnes, no tak, bo gdybyś Ty był właścicelem takiego sklepu to napewno byłbyś dobrym Samarytaninem i rozdawał produkty pół darmo. Widać dopóki się to opłacało i byli klienci, to ceny były na wyższym poziomie, to biznes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 Normalka. Ja nie widzę powodu, dlaczego mieliby nie zarabiać. To cel działalności. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MetalMagnes Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 Evo, Marctwain, niestety biznes to biznes. Ale na szczęście każdy ma wolny wybór i może kupić lub nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 O to własnie chodzi, Marcinie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojciechch Posted April 30, 2010 Report Share Posted April 30, 2010 Polska to chyba bardzo bogaty kraj, bo ceny kosmetyków w porównaniu z zachodem sa mało interesujące. NXT w halfords UK chyba 16.99 funtów , kup 3 zapłać za 2.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelszakal Posted May 2, 2010 Report Share Posted May 2, 2010 Zrobili rowniez promocje kupujesz 3 produkty, a czwarty dostajesz gratis Link to comment Share on other sites More sharing options...
yacek _b Posted May 2, 2010 Report Share Posted May 2, 2010 ruch w dobrym kierunku , ja jednak dzięki temu forum , trafiłem do innych sklepów , oferujących równie atrakcyjne ( cenowo i jakościowo ) kosmetyki . Link to comment Share on other sites More sharing options...
grubeer Posted May 6, 2010 Report Share Posted May 6, 2010 ruch w dobrym kierunku , ja jednak dzięki temu forum , trafiłem do innych sklepów , oferujących równie atrakcyjne ( cenowo i jakościowo ) kosmetyki . Na reszcie ktoś prawdę powiedział wszędzie Meg's i Meg's, nie powiem złego słowa na te kosmetyki ale z cenami to przesadzają... niech zmienią opakowania na inne "tańsze" żeby całościowa cena była dla pospolitego zjadacza chleba to wrócę "może" do Megs'a jak na razie stosuje inne i tez jestem więcej niz zadowolony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 Zwłaszcza, że jak się popatrzy na ceny u brytoli, to jest to produkt w podobnych przedziałach jak konkurencja, a u nas jest to zdecydowanie najdroższy producent wśród firm ze średniej półki Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuflik Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 Mieli monopol to robili co chcieli, proste. Pojawił się ruch w interesie muszą się dostosować, lepiej dla nas:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Posted May 7, 2010 Report Share Posted May 7, 2010 Nagle $ zrobił się nieco drogi więc różnie może być. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Posted May 10, 2010 Report Share Posted May 10, 2010 Nikt tego nie zrobił wcześniej więc postanowiłem zrobić to ja. Kiedyś - jak $ stał 2,80 zł_ postanowiłem zrobić zakup w Sklepie Megsa. Jak postanowiłem tak zrobiłem. Wydałem 150$. Ale jak wiadomo nie wysyłają do Polski bezpośrednio . Więc zrobiłem to za pośrednictwem Polameru. Teraz koszty całego przedsięwzięcia : 150 $ zakup w Megsie 15$ przesyłka do Chicago 12$ podatek stanu Ilinois 60 $ transport morski do Polski (samolot 3x droższy) 100$ przedstawicielstwo Polameru w Gdyni 33 $ podatek Vat dla US w Polsce Razem zapłaciłem 370$ czyli za $ w towarze dałem 7 zł ( na tamten czas- dzisiaj to ok. 8 zł) Przykład: UC - 10$ czyli 70 zł (80 zł dzisiaj) Oczywiście to świadczy o moim "obywatelskim" podejściu do sprawy (podatek etc.) Tak naprawdę to: 1-nie zrobię tego już nigdy, 2- nie dziwię się zbytnio że ceny w Polsce są takie 3- moja rada - nie wolno patrzeć na cenę u źródła. Koszty dodatkowe często przekraczają nasze wyobrażenie. I jeszcze na koniec- cała operacja trwała 2 miesiące Link to comment Share on other sites More sharing options...
firmek Posted May 10, 2010 Report Share Posted May 10, 2010 Tak naprawdę to:1-nie zrobię tego już nigdy, 2- nie dziwię się zbytnio że ceny w Polsce są takie 3- moja rada - nie wolno patrzeć na cenę u źródła. Koszty dodatkowe często przekraczają nasze wyobrażenie. I jeszcze na koniec- cała operacja trwała 2 miesiące 1 - wcale sie nie dziwie 2 - mimo wszystko nadal sie dziwie, chociazby dlatego ze inni producenci maja porownywalne ceny 3 - na pewno dochodza koszty transportu (pytanie jak duzo maja znaczenie przy zamowieniach hurtowych) Pomijajac wszystkie kwestie zwiazane z kosztami, kazdy produkt jest wart tyle ile gotowi sa za niego zaplacic klijenci. Megs chyba sie wreszcie polapal, ze niektorzy nie chca juz tyle placic. Jednak przynajmniej w moim przypadku zle wrazenie pozostalo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuflik Posted May 25, 2010 Report Share Posted May 25, 2010 Nowe produkty na stronie meguiars:) Nie ma jak produkty na 2010 pod koniec maja 2010:) Brawo za refleks! Link to comment Share on other sites More sharing options...
emes Posted May 26, 2010 Report Share Posted May 26, 2010 no no no... meguiars.pl obnizylo ceny na czesc asortymentu np #16 na 99,99 (byl chyba po 110), IMO stanialy tez foam pady, MF - zarowno SS jak i UW. Cos sie komus jeszcze rzucilo w oczy? #16 kupowałem u Temachem po 79zł - także żadnej promocji tutaj nie widzę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts