Xeper Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2010 no no no... meguiars.pl obnizylo ceny na czesc asortymentu np #16 na 99,99 (byl chyba po 110), IMO stanialy tez foam pady, MF - zarowno SS jak i UW. Cos sie komus jeszcze rzucilo w oczy?
Wlody Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2010 hehe za duża konkurencja i dlatego obniżka
Administrator Evo Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2010 SwirlX chyba też troche taniej.
kabul Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Najwyższa pora. Swego czasu mieli monopol na taką średnią półkę a na dziś tracą już na pewno wielu klientów. Choć ja bym się jeszcze nie zachwycał bo już pamiętam ich podwyżkę na niektóre produkty nawet o 50%.
Administrator AreK Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Konkurencja ciśnie!!!!!!! a my na tym skorzystamy.
MetalMagnes Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Firma mająca monopol zawsze mówi, że nie może dać niższej ceny bo...i tutaj wylicza/podaje 1500 powodów. Gdy pojawia się konkurencja i daje zdecydowanie niższą cenę...nagle monopolista też może dać o wiele niższą cenę. Cudowne uzdrowienie;-) Niestety tak dzieje się we wszystkich dziedzinach życia. Tylko dla mnie taka fima/sklep jest już niewiarygodna/y i po prostu tam nie kupuję!
Administrator Evo Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2010 MetalMagnes, no tak, bo gdybyś Ty był właścicelem takiego sklepu to napewno byłbyś dobrym Samarytaninem i rozdawał produkty pół darmo. Widać dopóki się to opłacało i byli klienci, to ceny były na wyższym poziomie, to biznes.
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Normalka. Ja nie widzę powodu, dlaczego mieliby nie zarabiać. To cel działalności.
MetalMagnes Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Evo, Marctwain, niestety biznes to biznes. Ale na szczęście każdy ma wolny wybór i może kupić lub nie.
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2010 O to własnie chodzi, Marcinie.
wojciechch Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Polska to chyba bardzo bogaty kraj, bo ceny kosmetyków w porównaniu z zachodem sa mało interesujące. NXT w halfords UK chyba 16.99 funtów , kup 3 zapłać za 2..
pawelszakal Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 Zrobili rowniez promocje kupujesz 3 produkty, a czwarty dostajesz gratis
yacek _b Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 ruch w dobrym kierunku , ja jednak dzięki temu forum , trafiłem do innych sklepów , oferujących równie atrakcyjne ( cenowo i jakościowo ) kosmetyki .
grubeer Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 ruch w dobrym kierunku , ja jednak dzięki temu forum , trafiłem do innych sklepów , oferujących równie atrakcyjne ( cenowo i jakościowo ) kosmetyki . Na reszcie ktoś prawdę powiedział wszędzie Meg's i Meg's, nie powiem złego słowa na te kosmetyki ale z cenami to przesadzają... niech zmienią opakowania na inne "tańsze" żeby całościowa cena była dla pospolitego zjadacza chleba to wrócę "może" do Megs'a jak na razie stosuje inne i tez jestem więcej niz zadowolony
Gość Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Zwłaszcza, że jak się popatrzy na ceny u brytoli, to jest to produkt w podobnych przedziałach jak konkurencja, a u nas jest to zdecydowanie najdroższy producent wśród firm ze średniej półki
kuflik Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Mieli monopol to robili co chcieli, proste. Pojawił się ruch w interesie muszą się dostosować, lepiej dla nas:)
Łukasz Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Nagle $ zrobił się nieco drogi więc różnie może być.
Marek Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 Nikt tego nie zrobił wcześniej więc postanowiłem zrobić to ja. Kiedyś - jak $ stał 2,80 zł_ postanowiłem zrobić zakup w Sklepie Megsa. Jak postanowiłem tak zrobiłem. Wydałem 150$. Ale jak wiadomo nie wysyłają do Polski bezpośrednio . Więc zrobiłem to za pośrednictwem Polameru. Teraz koszty całego przedsięwzięcia : 150 $ zakup w Megsie 15$ przesyłka do Chicago 12$ podatek stanu Ilinois 60 $ transport morski do Polski (samolot 3x droższy) 100$ przedstawicielstwo Polameru w Gdyni 33 $ podatek Vat dla US w Polsce Razem zapłaciłem 370$ czyli za $ w towarze dałem 7 zł ( na tamten czas- dzisiaj to ok. 8 zł) Przykład: UC - 10$ czyli 70 zł (80 zł dzisiaj) Oczywiście to świadczy o moim "obywatelskim" podejściu do sprawy (podatek etc.) Tak naprawdę to: 1-nie zrobię tego już nigdy, 2- nie dziwię się zbytnio że ceny w Polsce są takie 3- moja rada - nie wolno patrzeć na cenę u źródła. Koszty dodatkowe często przekraczają nasze wyobrażenie. I jeszcze na koniec- cała operacja trwała 2 miesiące
firmek Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 Tak naprawdę to:1-nie zrobię tego już nigdy, 2- nie dziwię się zbytnio że ceny w Polsce są takie 3- moja rada - nie wolno patrzeć na cenę u źródła. Koszty dodatkowe często przekraczają nasze wyobrażenie. I jeszcze na koniec- cała operacja trwała 2 miesiące 1 - wcale sie nie dziwie 2 - mimo wszystko nadal sie dziwie, chociazby dlatego ze inni producenci maja porownywalne ceny 3 - na pewno dochodza koszty transportu (pytanie jak duzo maja znaczenie przy zamowieniach hurtowych) Pomijajac wszystkie kwestie zwiazane z kosztami, kazdy produkt jest wart tyle ile gotowi sa za niego zaplacic klijenci. Megs chyba sie wreszcie polapal, ze niektorzy nie chca juz tyle placic. Jednak przynajmniej w moim przypadku zle wrazenie pozostalo.
kuflik Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2010 Nowe produkty na stronie meguiars:) Nie ma jak produkty na 2010 pod koniec maja 2010:) Brawo za refleks!
emes Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 no no no... meguiars.pl obnizylo ceny na czesc asortymentu np #16 na 99,99 (byl chyba po 110), IMO stanialy tez foam pady, MF - zarowno SS jak i UW. Cos sie komus jeszcze rzucilo w oczy? #16 kupowałem u Temachem po 79zł - także żadnej promocji tutaj nie widzę...
Rekomendowane odpowiedzi