Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć,

tak ja kw temacie całe życie miałem ciemny środek w aucie, czarne skóry, aktualnie to się zmieni. Auto które będę odbierał posiadać będzie jasną tapicerkę skórzaną [Oyster nevada].

Polecicie coś dobrego do przyszłego czyszczenia (przebarwienia od jeansów) oraz czym to zabezpieczyć by nie przyjmowały barwy tak mocno od jeansów..... cena nie ma znaczenia, ma spełniać swoje zadanie.

z góry dzięki

pzdr

• 1 month later...
Posted

W weekend czyściłem 19 letnią bananową skórę tym zestawem Colourlocka i zrobił to, co do niego należało a dodam, że poprzednie, mocno nieprofesjonalne czyszczenie, odbyło się ponad 5 lat temu. Nie wiem który jest lepszy ale z pewnością ten jest wystarczająco skuteczny w czyszczeniu a czas pokaże skuteczność ochrony.

Posted

Te dodatkowe mleczko Colourlock Leder Protector również się sprawdzi jeśli chodzi o zmiękczenie skóry?

Posted

LP od CL pięknie odżywia ale trzeba dużo czasu poświęcić na do czyszczenia, a potem 2 warstwy LP. U mnie skóra dostała drugie życie ale z 3 dni wyjęte z życia :)

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

• 1 month later...
Posted
W dniu 22.02.2019 o 22:29, kepa416 napisał:

LP od CL pięknie odżywia ale trzeba dużo czasu poświęcić na do czyszczenia, a potem 2 warstwy LP. U mnie skóra dostała drugie życie ale z 3 dni wyjęte z życia 🙂

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

Z ciekawości: co tyle zajeło? Czytałem że przy czyszczeniu colourlockiem potrzeba 1-2 minuty na panel + może 2 razy powtórzyć

• Master
Posted
44 minuty temu, maciek_ napisał:

Z ciekawości: co tyle zajeło? Czytałem że przy czyszczeniu colourlockiem potrzeba 1-2 minuty na panel + może 2 razy powtórzyć

LP czyli Leder Protector to odżywka. Jeśli skóra jest pokryta topem, to wchłanianie takiej odżywki jest znacznie utrudnione i potrzeba na to dłuższego czasu. W tym przypadku, kolega @kepa416 nakładał Protector zapewne mniej więcej raz na dobę. Tak czynił 2 razy i uzyskał pożądany efekt. Nie dziwi więc fakt, że cały proces czyszczenie, odżywka, zabezpieczenie zajęło mu 3 dni. 

• 2 months later...
Posted

Przy czyszczeniu może i tak :) ja robię strongiem auto po zakupie potem czekam 24h na suszenie następnie 2 warstwy leder prorectora cienko najlepiej w cieniu aby było widać gdzie jest wilgotne. Potem po min 24h od ostatniej warstwy LV. Potem co 3-6 miesięcy soft i LV